Visma og Vipps erstatter papir-fakturaen

visma vipps

Visma og Vipps inngår samarbeid om Vipps Faktura for å gjøre betalingsprosessene for bedrifter og privatpersoner enklere og mer effektive.

Kunder av Vismas økonomisystemer er en av de største gruppene fakturautstedere i Norge, og sender ut om lag 40 millioner fakturaer til privatpersoner per år. Fremover vil disse også kunne bruke Vipps Faktura for å gjøre betalingsprosessen raskere og enklere.

Fakturautstedere som benytter Vismas økonomisystemer vil fremover kunne velge at en faktura eksponeres for privatpersoner i Vipps appen, og disse vil få muligheten til å betale regningen i Vipps-appen med noen få tastetrykk.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

– Vi gleder oss til å kunne tilby kundene våre muligheten til å bruke Vipps Faktura slik at de kan ta betalt på en enklere og smartere måte. Gode faktureringsrutiner gjør at de får raskere betalt, i tillegg til å spare tid, miljø og levere en bedre tjeneste til kundene, sier Eilert G. Hanoa i Visma.

Det sendes fortsatt ut 165 millioner papir og pdf-fakturaer til privatpersoner hvert år, og avtalen med Visma markerer for alvor at denne ineffektive og dyre praksisens levetid er begrenset.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

– Allerede neste år er ambisjonen å erstatte 15 millioner papir og pdf-fakturaer med Vipps Faktura, og det tror vi vil skje fordi brukerne ønsker det. Erfaringene vi har gjort oss med Vipps Faktura hittil viser at kundene foretrekker en enkel betalingsløsningen som Vipps, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.