Virke dagligvare reagerer på at Konkurransetilsynet varsler milliardbøter for noe de har visst om i 10 år

matbutikk

Konkurransetilsynet varsler å gi dagligvarekjedene milliardbøter for bransjenormen for sammenlignende reklame. Virke dagligvare reagerer sterkt på at Konkurransetilsynet kommer med en så alvorlig reaksjon på en avtale de har blitt informert om fra starten, og ikke har hatt dialog med dagligvarekjedene om.

− Det er sjokkerende at Konkurransetilsynet kommer med en så alvorlig reaksjon på noe de har vært kjent med hele veien. Det er skuffende at Konkurransetilsynet har avvist bransjens ønske om dialog, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

Les også:  Fersk undersøkelse fra HelloFresh: Unge nordmenn foretrekker utenlandsk mat

Hensikten med bransjenormen for sammenlignende reklame var å fremme sunn konkurranse mellom aktørene i bransjen. Bransjenormen ble innført i 2010, og ble da ønsket velkommen av blant annet Forbrukertilsynet. Virke dagligvare er ikke part i avtalen, men har fasilitert utarbeidelsen og revisjoner av avtalen. 

− Konkurransetilsynet har blitt fortløpende informert om innholdet i avtalen. De fikk selve avtalen tilsendt da den ble inngått. De fikk tilsendt informasjon om en justering som ble gjort i avtalen i 2012. Etter Konkurransetilsynet razzia hos dagligvarekjedene våren 2018 har flere av kjedene prøvd å få dialog med Konkurransetilsynet, uten å få respons. Virke dagligvare har heller ikke fått en eneste tilbakemelding fra Konkurransetilsynet på denne saken gjennom de ti årene de har kjent til den, slår Størksen fast.

Les også:  14. mars er biff og blowjob-dagen!

− Det er helt vanlig at butikker i alle bransjer legger ut prisene sine på nett. Det finnes nettsider som sammenligner priser på tvers av butikker og kjeder. I tillegg tilbyr stadig flere dagligvareaktører netthandel, og har dermed full åpenhet om prisene sine. Åpenhet om prisene er fremtiden, og bra for forbrukerne. Derfor er vi svært overrasket over vedtaket til Konkurransetilsynet. Med denne kjennelsen går de baklengs inn i fremtiden, dette kan få dyptgripende konsekvenser for alle som driver handel i Norge, avslutter Størksen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.