Vinnerne av Lærebokstipend 2020 jobber ved Nord universitet i Bodø

cappelen damm

Cappelen Damm Akademisk inviterer hvert år nye og etablerte forfattere til en konkurranse om å motta forlagets lærebokstipend og nå er vinnerne for 2020 kåret.

Hovedstipendet på kr 100 000 i åpen klasse tildeles Anne Tjønndal og Ingrid Fylling for lærebokprosjektet «Digitale forskningsmetoder». Begge er førsteamanuensis ved Nord universitet, Tjønndal i samfunnsvitenskapelig forskningsmetode og Fylling i sosiologi. Tjønndal utga «Statistisk analyse i Stata» i 2018 på Cappelen Damm Akademisk.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

Den pedagogiske ideen bak bokprosjektet er å gi studenter kunnskap om ulike digitale forskningsdesign, med særlig fokus på de særskilte etiske dilemmaene det medfører å gjennomføre forskning via internett og de metodiske implikasjonene sosiale medier kan ha for forskningsprosessen. 

Debutantstipend på kr 50 000 ble tildelt Jonas Jakobsen for «Populismens politiske teori». Forfatteren er førsteamanuensis ved Filosofisk institutt ved UiT Norges arktiske universitet. Jakobsen har skissert et prosjekt som går rett til kjernen av en av de mest sentrale politiske debattene i vår tid, knyttet til populismens fremvekst og utbredelse, nasjonalt og internasjonalt. Boken vil gi en oppdatert oversikt over populismebegrepets status i moderne politisk teori, og presentere de mest sentrale stemmene, kontroversene og posisjonene i den akademiske populismedebatten.

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

Forlaget ser fram til å følge begge prosjektene fram til ferdige bøker, og er overbevist om at utgivelsene vil bli sentrale tilskudd eksisterende faglitteratur på respektive fagfelt. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.