Ving først med å klimakompensere alle flyreiser

ving

Vinggruppen i Norden er de første blant de største reisearrangørene til å klimakompensere for utslippene fra samtlige flyreiser. Fra og med 29. april klimakompenserer de for 1,5 millioner gjesters flyreiser.

Kompenseringen gjelder både når gjestene reiser med Vings eget flyselskap, Thomas Cook Airlines Scandinavia, og med andre flyselskap gjennom Ving. Parallelt fortsetter arbeidet med å minske klimapåvirkningen i hele selskapet.

Thomas Cook Northern Europe, også kalt Vinggruppen, jobber kontinuerlig med å minimere selskapets klimapåvirkning både hjemme, på feriedestinasjonene og på flyreisen. Nå tar de enda et viktig steg videre i dette arbeidet. Parallelt med arbeidet med å minimere klimapåvirkende utslipp, hvor deres eget flyselskap eksempelvis har minsket utslippene med 20 prosent de siste 15 årene, vil de nå klimakompensere for samtlige gjesters flyreiser. I tillegg kompenseres også alle tjenestereiser.

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

– Vi ønsker å gjøre det enkelt for gjestene våre å reise mer bærekraftig når de skal på ferie, og vi har derfor valgt å kompensere for flyreisene til samtlige gjester. Turismen skaper mye positivt, som arbeidsplasser og møter mellom kulturer, men bidrar også til utslipp av klimagasser. Vårt hovedfokus er selvsagt å fortsette å minske utslippene våre. I tillegg til det tar vi nå vi enda et viktig steg mot å bli et klimanøytralt selskap med å kompensere for de utslippene vi har i dag, sier Magnus Wikner, konsernsjef for Vinggruppen i Norden.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

Vinggruppen klimakompenserer for alle flyreiser gjennom å investere i prosjekter som både reduserer samme mengde utslipp av klimagasser og samtidig bidrar til å skape rent vann, flere arbeidsplasser, bedre infrastruktur, fremme helse og generelt ha en positiv påvirkning på lokale samfunn. Programmet støtter blant annet prosjekter med fokus på mindre utslipp og tilgang til rent vann i Øst-Afrika og Gambia, vannkraftverk på Sri Lanka, vindkraft i Tyrkia og India og i tillegg større treplantingsprosjekter i Spania.

Les også:  Fjellferie i sommer? Dette må du tenke på

Vinggruppen samarbeider med Natural Capital Partners (NCP), som er en ledende aktør innen utslippsreduksjon. Samtlige prosjekter følger den globale standarden The Carbon NeutralProtocol, som ikke bare dekker CO2-utslipp, men samtlige utslipp av klimagasser. Prosjektene er sertifiserte og oppfyller FNs kriterier Clean DevelopmentMechanism (CDM) eller Gold Standard, en kvalitetsstandard laget av blant andre WWF og som støttes av mer enn 80 miljøorganisasjoner.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.