Ville støtte Ukraina: – Hengt ut som farlig ekstremist

oliver hugaas

Konflikten mellom Russland og Ukraina har motivert folk verden rundt til ulike former for støtte, fra det Ukrainiske flagget på Facebook-profilen til innsalingsaksjoner og støtte-konserter.

Også regjeringen i Norge støtter Ukraina i konflikten med nabolandet. Men lokalavisen Bodø Nu liker tydeligvis ikke all støtten Ukraina får.

Oliver Hugaas fra Bodø delte ut flyere i Bodø for å samle inn støtte til militært materiell og personell for å hjelpe befolkningen i Ukraina. Det førte blant annet til overskriften «Oliver Hugaas er en nasjonalist som er farlig for storsamfunnet. Derfor identifiserte vi ham» i Bodø Nu.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

– Jeg føler meg uthengt som en farlig ekstremist. Men om jeg var det ville jeg jo ikke hatt få lov til å være på Facebook engang, sier Hugaas til Bodøposten.no.

Oliver Hugaas startet nylig Spleis-aksjonen «Norske Frivillige i Ukraina» for å samle inn penger til utstyr til nordmenn som er i Ukraina, aksjonen er en av mange pengeinnsamlinger til støtte for Ukraina.

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

– Bodø Nu bruker i en overskrift at jeg «samler inn penger til fremmedkrigere», noe som assosieres med terrorister. Jeg synes sånn ordbruk kan være farlig. Sånn som jeg ser det er det Bodø Nu som er en fare for storsamfunnet, ikke meg, avslutter Hugaas.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.