Vil ha Europeisk Ungdomshovedstad i Bodø

nfk

Ungdommens fylkesråd vil ha Europeisk Ungdomshovedstad til Nordland, og ber om fylkesrådet og fylkestingets støtte.

– Rotterdam, Turin, Antwerp, Braga, Maribor, Thessaloniki, Cluj-Napoca, Ganja, Varna, Cascais, Novi Sad, Amiens og Klapeda. Hva har disse til felles?

Håvard Bergseng Rødsand i Ungdommens fylkesråd innledet spørsmålet i fylkestinget med å vise til alle byene som har vært Europeisk Ungdomshovedstad de siste årene. Nå vil han ha fylkesrådet og fylkestinget med på laget når en søknad om å bli Europeisk Ungdomshovedstad skal utformes.

Les også:  LESERINNLEGG: Bodø2024 og forsoning i Nordland

Tittelen Europeisk Ungdomshovedstad går til en by som i sine innovative planer, prosjekter og aktiviteter har til mål å gi et ungt perspektiv til området. Etter at Bodø 2024 kom i boks, har Ungdommens fylkesråd jobbet med å få Ungdomshovedstad til Nordland. Sammen med Bodø ungdomsråd prøver man å legge opp til et større arbeid for å få til den første nordiske ungdomshovedstaden.

– En ungdomshovedstad til Nordland vil bety masse, ikke bare for den ene byen som får tittelen, men i likhet med Bodø 2024-prosjektet, vil det være et prosjekt vi vil at heile Nordland skal få være med på. Fra før av sprudler Nordland med kulturliv for mennesker i alle aldre, og vi er veldig takknemlig for at vi bor i et fylke som inkludere ungdommen i så stor grad. Dette er noe vi mener skal feires gjennom ungdomshovedstaden, sånn at vi virkelig får satt fokus på hvor mye ungdommen i Nordland betyr for fylket, underbygger Rødsand.

Les også:  Bodø: Helsestasjonen og skolehelsetjenesten på Helsenorge

Fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, Kirsti Saxi, ønsker det spenstige prosjektet velkommen.

– Ingen ting er bedre enn å bygge på det gode arbeidet som har vært gjort gjennom Bodø 2024, Europeisk kulturhovedstad. Det er nødvendigvis en by som må stå som søker for å bli Europeisk Ungdomshovedstad. Men Nordland fylkeskommune skal så langt som det over hode er mulig, støtte opp om dette krafttaket som ungdommene våre nå setter i gang, sier Saxi.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.