Ulykkessommer på sjøen: Vil ha bedre opplæring

fritidsbåt

Etter rekordmange fritidsbåtskader i sommer mener både Tryg Forsikring og deres samarbeidspartner Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) at opplæringen av båtførere må bli bedre.

– Vi vil ha obligatorisk båtførerprøve med praktisk opplæring for alle som skal føre båt over 20 fot og motor med mer enn 10 hester, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg.

– Det er et paradoks at man kan ha et båtførerbevis uten å ha satt sin fot i en båt, sier generalsekretær Stig Hvide Smith i KNBF.

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

Dobling av båtskader i juni
Tryg Forsikring har registrert 25 prosent flere båtskader og tyverier av fritidsbåter så langt i år sammenliknet med i fjor.

– Juni var ekstrem, med over dobbelt så mange skader som i fjor, sier Ole Irgens i Tryg.

Over 3.000 båthavarier hittil
Forsikringsbransjen samlet har registrert 5.589 skader på fritidsbåt per 1. juli, der over 3.000 var havarier. Det viser tall fra Finans Norge. Samlet ble det utbetalt 263 millioner i erstatninger for skader på fritidsbåter i Norge i første halvår.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

– Vi har hatt mange nye båter og mange ferske båteiere på sjøen i år, og det er hovedårsaken til de økte skadetallene, sier Irgens.

Tryg mener at bedre opplæring kunne forhindret mange av årets båtskader. KNBF støtter dette, og vil fremme forslag til en ny opplæringsordning.

– Det må settes større fokus på sikkerhet og praktiske ferdigheter. Selve teoribiten av prøven er i seg selv god, men på sjøen er det ferdigheter som gjelder, sier Hvide Smith i KNBF, som støtter ønsket om praktisk prøve for alle som tar båtførerprøven.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.