Vil bygge veier for fremtiden

frp

Frp er godt fornøyd med at et bredt flertall på Stortinget nå går inn for at vi i Norge skal bygge smal firefelt, og ikke vei med 2/3-felt. Statens veivesen har utredet en smalere standard for firefeltsveier, noe som gjør dem billigere å bygge.

– Vi har dessverre alt for ofte sett at veier bygges underdimensjonert, og må utbedres straks de er ferdige. Dette må alle skjønne er å sløse med skattebetalernes penger. Om man ønsker et godt hovedveinett i hele Norge, er ikke dette måten å gjøre det på, sier Tor André Johnsen, talsmann for Frp i transportkomiteen.

Les også:  VIDEO: Nå feirer Curiosity Rover bursdag på Mars

Komiteens medlemmer fra Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Senterpartiet og Venstre, er av den oppfatning at transportløsningene må dimensjoneres ut fra behovet. Det er ikke god samfunnsøkonomi å bygge veier som er underdimensjonert, der det etter få år må iverksettes nye tiltak. Det finnes flere eksempler på veiprosjekter som har blitt bygd med 2/3-felt, som kort tid etter ferdigstillelse har måttet omgjøres til firefelts veier for å håndtere kapasitetsbehovet. Det har ført til unødvendige ulemper for de reisende, og unødvendig økte kostnader for staten.

Les også:  Riktig montert rekkverk redder liv i trafikken

– Forskjellen på 2/3-felts og smal firefelt er minimal. Men forskjellen for bilistene er stor. Det gir redusert reisetid, økt kapasitet og reduserte ulykker. Derfor er det bare tull å bygge 2/3-felts. Nå håper jeg at denne måten å bygge vei på parkeres for godt, og aldri hentes frem igjen, sier Tor André Johnsen.

– Jeg har vært opptatt av å bygge vei på en fornuftig måte siden jeg ble med i politikken, og har revet meg mye i håret over at det bare har vært Frp som har ment at man må bygge veier for i morgen og ikke for i går. Derfor er jeg veldig glad for at det ikke bare er regjeringspartiene som er med, men også to av de øvrige opposisjonspartiene. Sammen skal vi bygge Norge, avslutter Johnsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.