Vil beholde fri skoleskyss i Bodø

nfk

Arbeiderpartiet og Senterpartiet i fylkestingets samferdselskomitee ønsker å beholde fri skoleskyss i Bodø.

– Prinsippet om fri skoleskyss er viktig for oss, vi sørger med dette for at denne viktige retten opprettholdes, sier Hild-Marit Olsen som representerer Arbeiderpartiet i samferdselskomiteen.

– Når foreslår vi å legge tilbake de kr. 1,8 millon kronene som er foreslått spart på dette formålet, og beholde skoleskyssordningen slik den fungerer i dag, sier medlem i samferdselskomiteen Svein Nilsen fra Senterpartiet.

Les også:  Resirkulert mote fra Bodø kan bli ny trend

Dette betyr at det må gjøres en endring i forslaget til budsjett og økonomiplan, som skal behandles av fylkestinget denne uka. 

I budsjettforslag skisseres nemlig en løsning der man søker statsforvalteren om dispensjon fra retten til fri skoleskyss- som i Nordland gjelder alle elever som bor mer enn fire kilometer fra sin videregående skole. Denne retten var foreslått erstattet med ungdomskort som vil innebære betaling for elever utenfor 4 km grensa. Disse elevene ville altså måtte betale for et ungdomskort på nesten kr 500 kroner i måneden for å komme seg på skolen.

– Jeg vil gi masse hønnør for dette grepet. Gratis skoleskyss har stor betydning for våre elever på videregående. Jeg synes gratis skoleskyss er en selvfølge, og vi har vært bekymret for at dette forslaget kunne ramme dem som allerede er mest utsatte. Det er flott at vi er blitt lyttet til i denne saken, sier ordfører i Bodø, Ida Pinnerød.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.