Vil åpne opp det brasilianske markedet for eksport av norsk laks

Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeriminister Harald T. Nesvik møtte sin brasilianske kollega Tereza Cristina i Brasils hovedstad Brasilia.

Sjømathandelen mellom Norge og Brasil, både vilkårene for eksporten av norsk klippfisk og laks, og de pågående frihandelsforhandlingene mellom EFTA og Mercosur var viktige temaer da de to statsrådene møttes for politiske samtaler.

– Brasil er en av våre viktigste handelspartnere utenfor EU. I møtet med Tereza Christina understreket jeg viktigheten av forutsigbare rammer basert på internasjonale standarder for handelen mellom våre to land, slik at de norske eksportørene vet hva de skal forholde seg til.  Vi ønsker også å åpne opp det brasilianske markedet for eksport av norsk laks, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

– I januar i år innførte Brasil nytt regelverk for saltfisk og klippfisk som gjør handelen mer forutsigbar, men det gjenstår fortsatt noen uklarheter som eksperter fra norske og brasilianske myndigheter skal drøfte videre i dag.

– Brasil viste stor interesse for norsk fiskeri- og oppdrettsforvaltning, og ønsker å samarbeide nærmere på disse områdene. Jeg inviterte også min brasilianske kollega til Norge, sier Nesvik.

Les også:  Pixel 8a: Ny AI-telefon fra Google

Landene var også enige om at internasjonalt samarbeid mellom de store havnasjonene er viktig for å løse utfordringer som ulovlig fiske, forsøpling av havet og bærekraftig matproduksjon til en økende verdensbefolkning.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.