ANNONSE: Viktigheten av godt medisinsk utstyr

Annonce

For dere som jobber innen medisin og helse vet dere hvor viktig det er å ha det rette utstyret til deres pasienter. Samfunnet er helt avhengig av at helsepersonell, klinikker og legekontor har det rette utstyret for at undersøkelser og behandlinger skal bli gjort korrekt. I tillegg vil det gjøre jobbhverdagen mye enklere for de ansatte. Med riktig utstyr kan de ansatte gjøre jobben sin effektivt og korrekt – noe som på sikt vil kunne spare bedriften for både tid og penger.

Det finnes i dag både store og små forhandlere av medisinsk utstyr, og tradisjonelt er det noe klinikker og helsepersonell har kjøpt gjennom distributører, og gjerne i store mengder. I senere tid har det også dukket opp bedre muligheter til å kjøpe medisinsk utstyr på nett, som for eksempel gjennom nettbutikker som Abott. Dette er nettbutikker som selger til bedrifter, sånn at det skal bli enklere å kjøpe akkurat de mengdene man ønsker – uten å måtte betale for mye.

Hva er medisinsk utstyr?

Når man snakker om medisinsk utstyr så kan det handle om et bredt utvalg av produkter. Kort sagt handler medisinsk utstyr om at det er produkter som har som hensikt å enten diagnostisere, forebygge, behandle, lindre eller holde et øye med alt fra fysiske skader til sykdommer. Det handler med andre ord om alt fra møbler til et legekontor som brukes til behandling av pasienter til bandasjer eller teknisk og elektronisk utstyr.

Her i Norge settes det en rekke krav for å sikre at det medisinske utstyret lever opp til europeiske standarder og kvaliteter. Det mest kjente kvalitetsstempelet er CE-merket. Dette står for Communauté Européenne, og er en erklæring på at produktet har blitt godkjent til bruk i EØS-land. Dersom for eksempel et munnbind ikke er CE-merket, er det heller ikke godkjent til bruk som medisinsk utstyr

Kjøp av medisinsk utstyr i god kvalitet

For en klinikk, et legekontor eller en annen bedrift innen helsetjenesten, så er det viktig at man sørger for at stedet man kjøper sitt medisinske utstyr fra lever opp til de kvalitetskravene man har. Gjør man ikke det, kan det få store konsekvenser – både for ens pasienter og for ens ansatte, som jo skal ha en trygg arbeidsplass. Som bedrift må man derfor sørge for at man kun handler med seriøse aktører på markedet, aktører som kun forhandler godkjente kvalitetsprodukter. Man kan derfor fint kjøpe medisinsk utstyr via nettet, så lenge det er fra en seriøs nettbutikk som kan vise til godkjente produkter.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.