Vikingtiden gir besøksrekord

vikingskip

Turister strømmer til den nye VÍKINGR-utstillingen i Oslo. På Historisk museum er besøkstallene for juli tredoblet sammenlignet med samme periode i fjor.

I juli kom 17.620 personer til Historisk museum for å se verdens eneste bevarte vikinghjelm og andre enestående gjenstander. I juli 2018 hadde museet 5655 besøkende.

Den nye , som viser utsøkte gullskatter og våpnen fra norsk vikingtid, er hovedårsaken til den voldsomme publikumsveksten. 

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

– Det er en enorm interesse for vikingtiden over hele verden. Vikingskipshuset på Bygdøy har lenge vært landets best besøkte museum med over en halv million besøkende hvert år, og nå ser vi den samme effekten på Historisk museum, sier museumsdirektør Håkon Glørstad. Begge museumsbyggene er en del av Universitetet i Oslo.

Historisk museum rommer Norges største arkeologiske samlinger fra steinalder til norsk middelalder. I tillegg har museet en rekke etnografiske utstillinger. I fjor satte Historisk museum ny publikumsrekord med 81.000 besøkende. 
Fra januar til juli 2019 har 78.950 besøkt museet. Det ligger dermed an til en voldsom publikumsvekst i i år.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Også på Vikingskipshuset fortsetter publikumsveksten. I fjor ble det satt ny rekord med 550.000 besøkende. Hittil i år er publikumstallene 2,6 prosent høyere enn på samme tid i fjor. I juli besøkte 107.896 personer museet på Bygdøy.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.