Videreutvikler det grønne matfatet

jordbær

Fire nye prosjekter har fått midler fra Grofondet til å utvikle nye fremtidige løsninger, samt øke kjennskap for norsk frukt, grønnsaker og bær.

– Vi trenger ny teknologi for å kunne dyrke norsk jord på en mer bærekraftig og effektiv måte. Vi har stor tro på at disse løsningene kan bidra til både å ivareta og videreutvikle næringen, sier leder for Grofondet, Inger Longva Birkevold.

Les også:  Disse helserådene gir nordlendinger mest blaffen i

Det er nye tider, og behovet for å drive mer miljøvennlig og mer effektivt jordbruk blir stadig større. Fire nye prosjekter har fått til sammen 3.400 000kr som skal bidra til å forbedre og effektivisere produksjon og øke forbruk av norsk frukt, bær, grønnsaker og poteter.

– Disse prosjektene vil bedre utnyttelsen av både jord og areal i forbindelse med dyrking av norsk frukt og grønt. Vi har stor tro på at disse løsningene kan bidra til både å ivareta og videreutvikle matfatet vårt, sier leder for Grofondet, Inger Longva Birkevold.

Les også:  Rives ut av butikkhyllene: – Etterspørselen vil ingen ende ta

Grofondet mottok i alt 25 søkere i denne runden.

Grofondet ble opprettet av Gartnerhallen, NorgesGruppen og Bama i 2015 etter flere års samarbeid. Fondet skal dele ut 100 millioner kroner innen 2025 til prosjekter som bidrar til å øke produksjon og forbruk av norsk frukt, bær, grønnsaker og poteter på en bærekraftig måte. Til nå har fondet støttet 26 prosjekter.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.