Fire nye prosjekter har fått midler fra Grofondet til å utvikle nye fremtidige løsninger, samt øke kjennskap for norsk frukt, grønnsaker og bær.
– Vi trenger ny teknologi for å kunne dyrke norsk jord på en mer bærekraftig og effektiv måte. Vi har stor tro på at disse løsningene kan bidra til både å ivareta og videreutvikle næringen, sier leder for Grofondet, Inger Longva Birkevold.
Det er nye tider, og behovet for å drive mer miljøvennlig og mer effektivt jordbruk blir stadig større. Fire nye prosjekter har fått til sammen 3.400 000kr som skal bidra til å forbedre og effektivisere produksjon og øke forbruk av norsk frukt, bær, grønnsaker og poteter.
– Disse prosjektene vil bedre utnyttelsen av både jord og areal i forbindelse med dyrking av norsk frukt og grønt. Vi har stor tro på at disse løsningene kan bidra til både å ivareta og videreutvikle matfatet vårt, sier leder for Grofondet, Inger Longva Birkevold.
Grofondet mottok i alt 25 søkere i denne runden.
Grofondet ble opprettet av Gartnerhallen, NorgesGruppen og Bama i 2015 etter flere års samarbeid. Fondet skal dele ut 100 millioner kroner innen 2025 til prosjekter som bidrar til å øke produksjon og forbruk av norsk frukt, bær, grønnsaker og poteter på en bærekraftig måte. Til nå har fondet støttet 26 prosjekter.