VIDEO: VM-vinner i drifting Fredric Aasbø kommer til Bodø

nordvik dronenord

Han har vunnet flere medaljer og er kåret til verdensmester i drifting og på tirsdag inntar han Bodø for å delta på Nordvik sin første offisielle samling med Nordvik Fagskole. – Vi skal ha det gøy og skape opplevelser, sier Skolesjef for Nordvik Fagskole Sven Forsbakk.

På tirsdag samler Nordvik Fagskole 27 spente lærlinger fra Trøndelag, Nordland og Troms til første samling med Nordvik fagskole. På agendaen første skoledag står fagsamling, hvor lærlingene skal bli bedre kjent med bedriftens kultur og historie.

– Vi har lenge hatt lyst til å samle lærlingene her i Bodø, og så en unik mulighet med å hente inn Toyota ambassadør og verdensmester Fredric Aasbø for anledningen. Ikke bare har han levert strålende resultater på banen, han er også en inspirasjon til hvordan drømmer kan bli til virkelighet – et budskap vi synes er viktig å fremme for lærlingene, forteller Sven Forsbakk.

Les også:  Advarer: Norske feriebiler tiltrekker seg innbruddstyver

Skal drifte på Stormyra
På tirsdag tømmes parkeringsplassen på Stormyra og området gjøres klart til drifting. Nordvik har kjøpt ny racerbil, og det er Aasbø og lærlingene som har fått æren av å innvie bilen.

– Da vi samarbeidet med Fredric under Sommertreff tidligere i vår, la vi merke til det store fellesskapet som oppstår rundt en racerbil. Når vi fikk sjansen til å skaffe oss egen bil måtte vi slå til, forteller Forsbakk.

Les også:  St. Eystein skole i Bodø feirer 20 år!

Den nye racerbilen som er av typen Toyota GT86 skal være et verktøy for både opplæring og rekruttering på fagskolen, hvor lærlingene skal få trene både teori og praksis fra flere kapitler i læreboka.

– De er allerede godt i gang, hvor nytt eksosanlegg ble montert før helga. Det unike her er at prosjektet involverer lærlingene fra alle fagene; logistikk, mekanisk og bilskade. En viktig læring er at lærlingene selv har kontakten og gjør bestillingene hos våre lokale utstyrsleverandører som også er tilknyttet opplæringsløpet, forteller en stolt Skolesjef.

Les også:  Nye tall: Bodø kommune er den 64. dyreste kommunen å eie bolig

Lang tradisjon
Selv om fagskolen ble lansert først i juni, har Nordvik lang tradisjon som lærebedrift fra 1960 tallet. I 1999 ble Nordvik Bodø tildelt Yrkesopplæringsnemdas opplæringspris, og gjennom flere år har de samarbeidet tett med opplæringskontorene for å tilby lærlingplasser til elever som tar bilfag på videregående skole.

– Ved å lansere egen fagskole på våre sentrale verksteder i Nordland får vi muligheten til å være tettere på med faglig oppfølging, sier Skolesjefen.

Han bemerker at Nordvik fagskole ikke skal være en konkurrent, men et supplement for å styrke rekrutteringen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.