VIDEO: Slik blir Tour de France på TV 2

tv2

Fredag 1. juli går starten for den 109. utgaven av Tour de France – i år fra København. TV 2 gir deg tradisjonen tro alt fra sommerens store sykkelbegivenhet, denne gangen med en tidligere norsk sykkelstjerne som nykommer på kanalens Tour de France-lag.

Hver sommer siden 2003 har TV 2 sendt det ikoniske rittet og sørget for at lange sykkelsendinger er blitt en del av sommerferieplanene til mange nordmenn. Sommeren 2022 blir intet unntak.

Årets utgave av Tour de France starter med tre etapper hos vårt skandinaviske broderfolk i sør, før rittet forflytter seg hjem til Frankrike.

På TV 2 blir selve rittet også i år kommentert av Christian Paasche og Mads Kaggestad, mens Marius Skjelbæk fyller rollen som programleder i studio. Der blir også Magnus Drivenes å finne som fast ekspert.  

Og så er verden endelig åpnet opp igjen, og Dag Otto Lauritzen kan endelig sendes ut i bil for å møte folk langs løypa. Han skal ha med seg gjester som Therese Johaug, Nils Jakob Hoff, Eyvind Hellstrøm og Sebastian Foss Solevåg. Alle skal få oppleve Tour de France fra bilen til Dag Otto. Johaug og Hoff skal også ha en duell på sykkel opp til Alpe d’Huez dagen før rytterne skal opp det mytiske fjellet.

Les også:  VIDEO: Nikita Haikin tilbake i Bodø/Glimt

– TV 2 stiller med et sterkt Tour de France-lag i år, og etter to pandemipregede år, kan vi endelig ha alle TV 2s utsendte på plass for å følge rittet fysisk igjen. Ekstra stas er det at vi for første gang har med oss Kurt Asle Arvesen som ekspert. Han har en lang karriere bak seg både som rytter og sportsdirektør, og timingen er perfekt når det i år er målgang i Foix på en av etappene – stedet der Kurt Asle vant sin Tour de France-seier i 2008. Vi gleder oss enormt til nye, store sportsopplevelser fra Frankrike, sier TV 2s sportsredaktør, Vegard Jansen Hagen.

Det norske profflaget Uno-X fikk – skuffende nok – ikke invitasjon til Tour de France, men lagets sportslige ansvarlige, Kurt Asle Arvesen, har likevel bestilt billett. Den tidligere storrytteren blir med TV 2 som ekspert for alle første gang.

Les også:  Rykter: Nikita Haikin til Glimt

Hvor mange nordmenn som blir tatt ut til å delta i Tour de France, er ennå uklart. Per nå virker Alexander Kristoff, Vegard Stake Laengen og Andreas Leknessund rimelig trygge. I tillegg har Edvald Boasson-Hagen et godt håp om å få være med når det hele rulles i gang med en tempo-etappe i Kongens by.

TV 2 kommer til å ha et daglig talkshow i forkant av kanalens sendestart på etappene – ledet av Marius Skjelbæk med gjester, innslag og oppkjøring til begivenhetene senere på dagen. 

På kvelden – etter Sportsnyhetene – er TV 2 på plass med et daglig Tour de France-magasin. Programleder her blir Sindre J. Olsen, som har med seg Dag Otto Lauritzen og Kurt Asle Arvesen i sendingene.

Parallelt med sendingene lanseres den nye TV 2 Play-serien «Klatrekongen kjendis» 30. juni, hvor Dag Otto Lauritzen og Marius Skjelbæk er sportsdirektører for åtte profilerte mennesker – fra tvillingsøstrene Vita og Wanda Mashadi, til Helene Olafsen, Helsesista, Rasmus Wold, Trygve Skaug, Emilie «Voe» Nereng, Hallgeir Kvadsheim og TV 2s egen Christian Paasche. De tester ut livet som sykkelproffer og får kjørt seg i en fem kilometer lang bakke fra Sundvolden hotell til Kleivstua. Dette skal også sendes på tv under Tour de France.

Les også:  Jan Thomas er ny programleder for «Jakten på kjærligheten»

Tour de France markerer samtidig starten på historiens mest omfattende sykkelsommer på TV 2, der høydepunktene står i kø. For 24. juli, samme søndag som herrenes Tour de France avsluttes i Paris, starter kvinnenes ritt i den franske hovedstaden. 

Det er første gang kvinnenes Tour de France arrangeres på denne måten, med åtte etapper. Hele rittet sendes på TV 2 med Magnus Aarre som kommentator og Emma Johansson og Thea Thorsen som eksperter.

Og sykkelsommeren på TV 2 fortsetter i august med Tour of Scandinavia (9. til 14. august) og Arctic Race of Norway (11. til 14. august) – før sykkelsommer går over til sykkelhøst med Vuelta a España, som arrangeres i perioden 19. august til 11. september.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.