VIDEO: Curiosity Rover fyller 10 år og blir feiret av robot-kollegaer på jorden

handeland

Husqvarna, markedslederen innen robotgressklippere, elsker ingeniørkunst og har derfor bestemt seg for å gi Mars Curiosity Rover den bursdagsfeiringen den fortjener.

Husqvarna har oppdatert over 100 000 robotgressklippere slik at de kan synge bursdagssangen den 5. august, i forbindelse med 10-årsdagen for da Curiosity landet på Mars. Fra et kor av roboter på jordkloden til den mest ensomme roboten i universet – gratulerer med dagen!

Curiosity er den største og mest avanserte roveren som noensinne er sendt til Mars. For dens aller første bursdag på Mars var den programmert til å synge Happy Birthday – til seg selv. For å spare batteri har resten av bursdagene blitt forbigått i stillhet. Men i år blir ting annerledes. Husqvarna har utviklet en oppdatering for sine robotgressklipppere Automower, som gjør at de kan synge bursdagssangen.

Les også:  Krever helsehjelp til barnevernsofre

Oppdateringen er tilgjengelig for hele 100 000 Automower robotgressklippere med modellbetegnelse 405X, 415X og 435X AWD. Initiativet er et resultat av Husqvarnas lange ingeniør- og innovasjonshistorie, der robotgressklippere har spilt en sentral rolle i selskapets suksess. 

– Vi er en stor gjeng med teknologi-nerder og ingeniører som jobber hos Husqvarna, og av og til tester vi ny teknologi bare fordi vi brenner for det. Vi har denne alarm-modulen på AutomowerÒ robotgressklipperen, og vi begynte å leke litt med denne for å se om vi kunne gjøre noe gøy. Imens hørte vi om den forestående bursdagen til roveren på Mars. Og det var her idéen ble født. For oss er dette en måte å hylle den fantastiske ingeniørkunsten hos NASA når vi lar våre robotgressklippere feire en robot-kollega. For ingen skulle måtte synge bursdagssangen til seg selv, ikke sant?, sier Björn Mannefred, Robotics Software Manager hos Husqvarna.

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene skal piskes på plass

Teknologien er basert på Automower robotgressklipperens eksisterende alarmsignal. Denne gangen bruker Husqvarna integrasjonsplattformen IFTTT slik at gressklipperne kan synge Happy Birthday. Husqvarna har jobbet med The Internet of Things og eksterne tredjepartsløsninger i mange år, for eksempel sammen med Google Home, Amazon Alexa og IFTTT. 

– Vi har lenge bygd en infrastruktur der ulike moduler kan legges til og kombineres med våre robotgressklippere for å skape innovative løsninger for kundene våre. Da Curiositys bursdag begynte å nærme seg, var byggeklossene allerede på plass. Og siden robotene våre her på jordkloden er så elsket og er en så stor del av familielivet, tenkte vi at vi kunne sende den kjærligheten hele veien ut i verdensrommet, sier Linda Lindqvist, Product Manager Robotics hos Husqvarna.

Les også:  Ny rapport: 91 selvmordsforsøk ved barnevernsinstitusjoner i 2023

Brukere vil få melding om oppdateringen gjennom Husqvarna AutomowerÒ sin Connect app hvor de vil bli bedt om å installere oppdateringen. Brukerne kan deretter bestemme seg for om de ønsker å bli med i koret. Hvis de gjør det, vil AutomowerÒrobotgressklipperen automatisk begynne å synge klokken 12.00, 15.00 og 18.00 (lokal tid) den 5. august, som en hyllest til Curiositys 10-årsjubileum på Mars. 

Når Mars Curiosity Rovers bursdag er over, vil Husqvarna gjøre Happy Birthday-sangen permanent tilgjengelig for eiere av de tre Automower-modellene fra starten av september, for å gi enda mer glede til familiebursdager.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.