VIDEO: Bosch setter taleassistenten bak rattet

bosch

Talestyringer som Alexa, Siri, Google, Cortana og Bixby har allerede overtatt styringen av smarte husholdninger, styrer belysning og støvsuger – og Bosch setter nå en taleassistent bak rattet. Den nyutviklede teknologien hjelper bilistene med å konsentrere seg om det vesentlige i trafikken.

Når man setter seg inn i en moderne bil kan man noen ganger føle seg som en fly pilot – knapper, skjermer, en uoverskuelig navigasjonsmeny med tusen undermenyer. Bosch setter med andre ord en stopper for kaoset av knapper i kupeen.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

– Vi gjør taleassistenten til en passasjer, sier Dirk Hoheisel i Bosch.

Assistenten som reagerer på navnet «Casey» første gang bilens fører setter seg inn, gjør det både mer sikkert og mer komfortabelt å kjøre bil. Ifølge en undersøkelse fra Allianz Center for Technology blir tyske bilister ofte distrahert, hvis de f.eks. bruker navigasjonssystemet, stiller inn aircondition eller svarer i telefonen. Denne typen av forstyrrelser er en av de primære årsakene til trafikkulykker.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Se videoen her:

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.