VIDEO: 5 Ford GT klare for å kjempe om seieren i historisk Le Mans-løp

ford

Det er klart for nok et historisk løp for supersportsbilen Ford GT 15. og 16. juni – 50 år etter fire Ford-seire på rad i det berømte 24-timers løpet i Le Mans. Denne gangen er det ikke bare Ford mot Ferrari, men Ford mot Ferrari, BMW, Aston Martin, Corvette og Porsche.

– Dette er det siste Le Mans-løpet for Ford, og det blir helt sikkert en følelsesladet opplevelse. Målet med satsingen var å komme tilbake til Le Mans 50 år etter vår første seier i 1966 og vinne. Det greide vi. Siden har vi vært på pallen hvert eneste år. Til vårt siste løp stiller vi med 5 Ford GT, inkludert bilen fra Keating Motorsport. Jeg håper at vi skal lykkes. Uansett har dette vært en utrolig opplevelse, og vi er veldig takknemlig for støtten fra ACO og WEC, sier global director i Ford Performance Motorsport, Mark Rushbrook. 

Les også:  Fotball-EM: Klare for fotballfest på TV 2 og NRK

Ford er den eneste av de nåværende produsentene i GTE Pro-klassen som har endt opp blant de tre beste de siste tre årene i Le Mans. Med helt nye farger og profilering, lagd for å hylle de tidligere suksessene Ford har hatt på denne banen, er samtlige førere innstilt på å ta steget opp på podiet nok en gang.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.