Vi bruker 58,5 milliarder i desember – Gjør julehandelen smartere

kredittkort

Nordmenn handler for 58,5 milliarder kroner i desember, 11.040 kroner hver. Fire av 10 kroner legges igjen i dagligvarebutikkene. Dette er store beløp så her gjelder det å spare der man kan. Testerne ser at man kan spare merkebare beløp ved å være litt strukturert.

Du trenger ikke å være gjerrig for å spare penger på juleinnkjøpene, men du kan være smart. Testerne gir deg noen tips for hvordan du kan gjøre julehandelen smartere og rimeligere. Som hvordan du kan unngå impulskjøp og få rabatter på hele julehandelen. Alt fra julegaver og julemat til reise og finstasen. Hver nordmann handler for over 11.000 kroner i desember, så det kan være mye penger å spare.

Da er desember her og mange er godt i gang med julehandelen. Som Hovedorganisasjonen Virke anslår bruker vi mye penger i jula, men vi kan gjøre forholdsvis enkle grep for å gjøre det billigere uten å være gjerrige. Som å lage budsjett, benytte oss av spleising og gjenbruk samt handle smart ved å sjekke priser og benytte seg av tilbud og rabatter. Unngå også dyre impulskjøp. Sjekk gjerne priser i både nettbutikker og fysiske butikker for å se etter den beste prisen. Dette gjelder alt fra julegaver, matvarer, julepynt og finstasen. Sier Arild Grepstad, daglig leder i Testerne.

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

Nordmenn vil handle for 58,5 milliarder kroner i desember i følge Hovedorganisasjonen Virke. Som anslår at hver nordmann kommer til å handle for rundt 11.040 kroner i desember i år. Fire av 10 kroner legges igjen i dagligvarebutikkene. Dette er store beløp så her gjelder det å spare der man kan. Testerne ser at man kan spare merkbare beløp ved å være litt strukturert.

Følg julebudsjettet
Ved å lage deg et enkelt budsjett for julehandelen kan du unngå overforbruk. Da vet du hvilke rammer du har å forholde deg til og det kan være enklere å motstå mange impulskjøp.

Avtal med venner og familie
For å unngå at pengebruken går helt over styr kan det være lurt å spørre seg om det er nødvendig å kjøpe gaver til alle venner og hele slekta. Selv om man ikke bruker så mye penger på hver gave, så blir det fort dyrt om man må gå til innkjøp av mange.

Det beste er å ta en prat med familie og venner, så kan dere sammen vurdere om det er noen gaver som ikke skal utveksles i år. Benytt også anledningen til å avtale en makspris på julegavene. Da unngår du overraskelser i budsjettet.

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

Benytt deg av tilbud og rabatter
Du kan spare store pengesummer på julehandelen ved å sjekke priser og benytte deg av tilbud og rabatter. Det finnes mange måter å gjøre dette på, en måte er å starte julehandelen i god tid og kjøpe varer til redusert pris i butikkene.

En annen måte er å benytte seg av fordelene som ligger i medlemskortet ellerkredittkortetdu har. Sjekk ut hva ditt kort kan tilby deg av avtaler og fordeler, og hvor mye du kan tjene på å benytte deg av dette.

I hvilke kategorier kan du få rabatter
Du kan få det meste billigere. Her er det alt fra alt av julegaver, klær, leiebil, flybilletter, restaurantbesøk, dagligvarer, blomster, skjønnhet og velvære, hus og hjem, elektronikk, aktiviteter, kultur og ting til kjæledyret.

Det skulle absolutt være mulig å finne noe for enhver.

Hvorfor ikke spleise på gavene eller gjenbruke?
Det kan være en god idé å gå flere sammen og spleise på en større gave til en person, i stedet for å kjøpe en hver. På den måten blir gaven litt finere og kostnaden litt mindre.

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

Testerne ser også at gjenbruk i juletida er blitt mer populært igjen. Og det er ingen tvil om at det både er miljøvennlig og billig.

Husk! Vær kreativ, gaver må ikke være dyre
De gavene det ligger mest omtanke bak er ofte de som blir best mottatt. Så her er det bare å bruke fantasien og skape de beste juleøyeblikkene.

Spar også penger på julematen!
Til jul unner man seg jo gjerne en del ekstra godt å spise. Juleribbe, pinnekjøtt, sylte, marsipan, pepperkaker, gløgg og masse annet godt skal frem på julebordet. I følge Virke legger vi igjen fire av 10 kroner i dagligvarebutikkene. Her kan man spare mye penger på innkjøpene.

Med eksempelvis rabtt i kort og medlemsbonus. På den måten oppnå «dobbel rabatt» på alt du handler. Men ikke seg deg «blind» på dette, da kan det fort bli dyrere.

Men husk!
Hvis du betaler kjøpene med kredittkort så pass på å tilbakebetale alt før de rentefrie dagene utløper, så unngår du ekstra kostander. Da slipper man renter.

Ingen ønsker betale denne renten: eks. ved utsatt betaling: eff.rente 25,37%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.466 Totalt kr 16.466,-

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.