Vevelstad får omstillingsmillioner

nfk

Vevelstad kommune gis status som fylkeskommunalt omstillingsområde for en periode på tre år. – Fylkesrådet bevilger seks millioner kroner til kommunens omstillingsprosjekt i 2022-2024, forteller fylkesråd for plan og næring, Linda Helen Haukland.

– Dette er strålende nyheter! sier en begeistret ordfører, Torhild Haugann.

Bakgrunnen for tildelingen er at fylkesråd Haukland har satt i gang et arbeid for å kartlegge status spesielt for de minste kommunene i Nordland.

– I perioden 2016 – 2019 hadde Vevelstad kommune en nedgang i sysselsettingen på over ti prosent, spesielt innen jordbruk, skogbruk og fiske. Kommunen har derfor et stort behov for omstilling og det er svært gledelig at Vevelstad nå får et løft for å bygge attraktivitet og tilrettelegge for at næringslivet kan videreutvikles i kommunen, sier Haukland.

Les også:  Kan Narvik få alpin-VM 2029?

– Fylkesrådet mener det er viktig å bistå Vevelstad kommune i deres arbeid for å bedre kommunens og næringslivets utviklingsevne og skape flere robuste arbeidsplasser. Nordland fylkeskommune vil bidra med både økonomiske og faglige ressurser innenfor prosjektplanen, sier Haukland.

Omstillingsarbeidet har som målsetting å sette Vevelstad på kartet, å øke sysselsettingen og å heve kompetansenivået blant innbyggerne i kommunen.

– Dette er strålende nyheter for oss! Vi har et stort stykke arbeid å gjøre med å få snudd en negativ trend i kommunen, og disse midlene gjør at vi kan sette fullt trykk inn på det arbeidet, sier ordfører i Vevelstad, Torhild Haugann.

Les også:  LESERINNLEGG: Det rustes til helsestrid i Nord-Norge

– Utvikling i alders-sammensettingen påvirker næringslivet, det blir en negativ spiral. Vi har som mål å snu denne utviklingen. Positivitet er heldigvis smittsomt. Klarer vi å skape nye gode arbeidsplasser, så kommer også unge voksne, gjerne med barn. Vi jobber allerede med flere spennende næringsaktører som kan bidra til en sånn utvikling i kommunen, sier en optimistisk ordfører som er svært glad for drahjelpen fra fylkesrådet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.