Vet ikke hva partiene mener om frivillighet

frivillighet moms

Lite er mer populært i Norge enn frivillighet. Likevel klarer ikke partiene å utnytte det i valgkampen, opplyser Frivillighet Norge.

Det årlige Frivillighetsbarometeret kartlegger holdninger til frivillighet i befolkningen. I år var et av spørsmålene hvilket parti respondentene mener er best på frivillighet. Over halvparten (54 %) svarer at de ikke vet hvilket parti som er best. Det betyr tapte muligheter for partiene, sier Frivillighet Norge.

Les også:  Dødsfall i trafikken: Færre drepte i november

– 78 prosent av den norske befolkningen er medlem av minst én frivillig organisasjon. Man skulle tro partiene hadde noe å vinne på å appellere til disse, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

– Mange sier mye flott om dugnad og frivillighet når oppgaver skal løses, men denne undersøkelsen viser at politikerne er for dårlige til å prate om hva som skal til for å skape større rom for frivilligheten. Partiene kan ikke ta frivilligheten for gitt, da skylder de velgerne å fortelle hvilken politikk de har for frivillig sektor, sier Slotterøy Johnsen.

Les også:  Vil koste 14,2 milliarder å sikre Norges mest rasfarlige veier

De frivillige organisasjonenes politiske hovedkrav er full og regelstyrt momskompensasjon for frivillige organisasjoner. Ser man på partiprogrammene, er de fleste partiene på stortinget for dette. Kravet er likevel ikke innfridd.

– Det gjøres frivillig innsats tilsvarende 142 000 årsverk i Norge hvert år. Det er en enorm innsats, som vi burde slippe å skatte av. Vi kommer til å holde partiene ansvarlig for å komme fram til politikken de har lovet etter valget, sier Stian Slotterøy Johnsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.