Verdt å vite om kjøkkentrender i 2021

handeland

Kjøkkenet er ofte husets hjerte i en bolig. I en tid hvor kjøkkenet brukes mye til både jobb og lekser, skal også kjøkkenet fungere til hyggelig samvær med familie og venner. Men hvordan tror interiøreksperten fremtidens kjøkken vil prege tiden som kommer

– Vi er stadig mer opptatt av å skape personlighet og unike preg i interiøret vårt, også når det kommer til kjøkken. Vi tør å våge litt mer, både når det kommer til farger og utførelse på kjøkkenet. Det er mye mørke farger i trendbildet, noe som resulterer i at vi fortsatt har en del sorte kjøkken samt lune kjøkken i mørkt beiset tre. Vi skaper helhet med detaljene og lar gjerne vask, benkeplate og kjøkkenkran gå mer i ett ved for eksempel la alt dette være sort, forteller Amalie Fagerli, interiørdesigner- og stylist i interiørkonsulentfirmaet Svenngården.

Les også:  Nordmenn på ferie: Frykter magetrøbbel mer enn skogbrann

Fagerli forteller videre at nåtidens kjøkken er fullstappet med teknologi og smarte løsninger som både gjør det enklere og tryggere å tilberede mat.

– I tillegg gjør mange av hvitevarene jobben for oss. For eksempel kan vi nevne stekeovner med innlagte programmer som gjør at alle kan klare å tilberede gourmetmåltider. Med apper og hvitevarer som snakker sammen kan vi også ha full kontroll på blant annet matlagingen og innholdet i kjøleskapet med mobilen.

Les også:  Smarte råd til katteeiere i ferien

Fun fact: Visste du at Quooker er en sammenslåing av ordene Quick + cook? At teknologien i en Quooker er patentert og ble oppfunnet allerede i 1970?

– Trendbildet fremover henter farger og materialer inspirert av sydligere strøk – slik som brente jordfarger og rødtoner inspirert av sand og jord. Uansett stil, er det én ting som er typisk norsk: Vi liker å kose oss og å ha det lunt, forteller Fagerli. 

Les også:  Rekordhøy interesse for turer i norsk natur

–  Vi merker at gylne overflater som aldret messing er på vei frem, og at vi nå tilbringer mer tid på kjøkkenet. Kjøkkenet er ikke bare et statement men brukes i mye større grad, derfor skal hvitevarer og blandebatterier både være av høy kvalitet og se flott ut, avslutter Fagerli.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.