Verdens største mesterskap i tømmersport kommer til Gøteborg

stihl

Høsten 2020 kommer VM i Timbersports til Sverige. Nærmere bestemt avholdes folkefesten neste år i Partille Arena, like utenfor Gøteborg sentrum, den 7. og 8. november.

Det forventes flere tusen tilskuere til arenaen, og flere millioner TV-seere til det actionfylte mesterskapet. Over 100 atleter kommer til Sverige for oppgjøret om mesterskapstittelen i lag og individuelt i verdens største konkurranse innen tømmersport.

Verdensmesterskapet i Timbersports kommer til å avgjøres i Partille Arena helgen 7. og 8. november 2020. Drøyt 20 land deltar i lag-VM, og de 12 beste atletene i verden konkurrerer individuelt om verdensmestertittelen. Konkurransene foregår over to dager og samler over 100 Timbersports-atleter fra blant annet USA, Canada, Australia, New Zealand, Sverige, Norge, Tyskland, Tsjekkia og Storbritannia.

Les også:  Tre nye år med Champions League på TV 2

Mesterskapet er det største arrangementet i verden innen tømmersport, og lokker til seg flere tusen tilskuere. I årets VM var det en fullsatt arena i Praha, og sporten er i vekst i både Norge og Sverige. Fans fra hele verden kommer til Gøteborg for å se kampen om å bli verdens beste på nært hold. Samtidig følger flere millioner TV-seere mesterskapet fra sofaen ettersom TV-kanaler som TV2 i Norge, Sport1 i Tyskland og Sport5 i Tsjekkia sender direkte. Eventet strømmes direkte på YouTube og Facebook, samt sendes i etterkant på TSN i Canada, Sport1 i Tyskland, og på CBS i Australia og USA. 

Les også:  NM-gull til Vickhoff Lie og Sellæg

Forrige helg ble VM i Timbersports 2019 avgjort i tsjekkiske Praha. Foran en fullsatt arena ble verdensmesterskapet overlevert til kommunalråd Eva Carlsson fra Partille kommune.

– Som kommunalråd i Sveriges beste idrettsby er det ekstra gøy å få ønske velkommen til Partille i et VM i en så spennende sport. Jeg ser frem til å få verdenseliten i Timbersports hit for å måle krefter, og å få sette Partille og Gøteborg på kartet i denne sammenhengen, sier Eva Carlsson, viseordfører i kommunestyret i Partille kommune.

Les også:  Skiskyting: Dommen mot Anders Besseberg anket å stedet

Sist Sverige sto for en internasjonal konkurranse i Timbersports var i mai tidligere i år. Da ble Champions Trophy og juniorverdensmesterskapet arrangert på Tjoloholm slott utenfor Gøteborg. Norge har arrangert VM to ganger, i 2010 og i 2017, begge gangene på Lillehammer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.