Venter dekkskiftekaos over hele landet

dekkmann

En sen påske gjør at norske bilister får det travelt med å få av vinterdekkene etter påskeferien hvis de skal unngå bøter. Norske dekkverksteder gjør seg klare til storinnrykk, og anbefaler kunder om å være ute i god tid. 

I Norge sier loven at piggdekk kun kan brukes mellom 1. november og første mandag etter 2. påskedag. I Nordland, Troms og Finnmark kan piggdekk kun brukes fra 15. oktober til og med 30. april. 

– I år er påsken så sen at første mandag etter 2. påskedag er den 29. april – altså dagen før selv bilister i de tre nordligste fylkene ikke har lov til å kjøre med piggdekk lenger. Erfaringsmessig kommer det til å bli svært travelt hos dekkverkstedene rundt disse dagene, da svært mange skal bytte fra piggdekk til sommerdekk akkurat da, forteller produktsjef hos Dekkmann, Torleiv Dalen Haukenes. 

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Det er imidlertid unntak fra loven, hvis føret krever det. Da er det tillatt å bruke piggdekk og kjetting selv utenom disse datoene. Det er verdt å merke seg at dersom man bruker piggdekk, skal kjøretøyet ha piggdekk på alle hjul. 

– Nå er ikke jeg værmelder, men jeg tviler på at det er føre for piggdekk etter den 29. april i Sør-Norge. Derfor anbefaler vi alle å bytte fra piggdekk til sommerdekk før denne datoen for å unngå bøter. Kjører man med piggfrie vinterdekk har man det ikke så travelt. Det er faktisk tillatt å kjøre med piggfrie vinterdekk hele året, men dette er noe vi sterkt fraråder da også disse dekkene har dårlige sommeregenskaper. Men om det er ingen krise om det går litt ut i mai før man får av de piggfrie vinterdekkene. 

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

Haukenes har imidlertid et godt tips for alle som ikke skal på fjellet i påskeferien. 

– Ja, det er å bytte til sommerdekk før påskeferien. For de som bruker dekkverksteder gjelder det å bestille time i god tid, og bli ferdig med det før påsken. Venter man til etter påsken i år, blir det fort unødig stress, mas og kø. Både i Sør-Norge og Nord-Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.