Vekterstreiken trappes opp i Brønnøysund

vekter

Vekterstreiken er nå i sin åttende uke, noe som gjør det til en av de mest omfattende arbeidskonflikter i nyere tid. Norsk Arbeidsmandsforbund varsler nå ytterligere opptrapping for å få løst konflikten.

Uttaket består av i overkant av 200 nye medlemmer. Blant annet tas vekterne ved heliportene på Flesland og Brønnøysund. I tillegg tas det ut vektere ved Saga Fjordbase i Ålesund.

For øvrig er uttaket en forsterking av allerede varslede uttak, ved at en har tatt flere hvor det allerede er vektere i streik. Uttaket trer i kraft kl. 24.00 natt til lørdag.

Les også:  Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord

– Uttaket nå berører også flere lærlinger. Senest rett før helgen fikk vi inn rapport på at lærlinger blir satt inn på vakter tilhørende vektere tatt ut i streik. Da ser vi oss dessverre nødt til å gå til et slikt skritt, sier forbundsleder Anita Johansen.

– Vi sitter klar og er åpne for dialog så snart NHO Service og Handel ønsker å føre reelle forhandlinger med oss. Da kan vi få en slutt på denne konflikten, sierJohansen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.