Vegen mellom Bodø og Fauske kan bli stengt fra søndag morgen på grunn av skredfare

statens vegvesen

Riksveg 80 mellom Fauske og Bodø kan bli stengt på kort varsel dersom det oppstår fare for nye sørpeskred ved Kistrand i løpet av helga.

Det har kommet mye snø det siste døgnet, og det er ventet mer lørdag.

Fra natt til søndag vil nedbøren gå over til regn, og det er fare for sørpeskred i samme området som skredene 25. januar, som førte til at riksveg 80 og Nordlandsbanen måtte stenge i to dager.

Les også:  Designtalenter fra Bodø og Fauske står bak Arctic Race-trofé

Fra natt til søndag vil skredfaren øke, og fra da og utover søndagen kan vegen bli stengt på kort varsel.

– Vi gjør alt vi kan for å forsikre oss om at vegen er trygg, og hvis den ikke er trygg vil vi stenge, sier kontrollingeniør Erling Hansen.

Statens vegvesen setter ut vakter for å overvåke skredløp og for å kunne stoppe trafikken raskt, dersom det blir behov for å stenge vegen. I tillegg står drone klar for å undersøke området søndag.

Les også:  46,5 kilometer ny asfalt på Helgeland

Det er nedbørsmengdene som avgjør hvor lenge skredfaren vil vare.

Det er omkjøringsmulighet via fylkesveg 812 over Misvær, men dette er en svært mye lengre veg via fjellovergang og med lavere standard.

Vegtrafikksentralen har oppdatert trafikkinformasjon på 175.no. Det kan bli krevende kjøreforhold og fare for skred også på andre strekninger i Nordland i helga.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.