Vegard Stormo fra Narvik kåret til årets kjøkkensjef

Norske Kokkers Landsforening

Sjef for mat og drikke ved Scandic Narvik, Vegard Stormo, lørdag kåret til årets kjøkkensjef av Norske Kokkers Landsforening (NKL).

Stormo, som har vært ansatt i Scandic Narvik siden januar 2018, fikk beskjed om at han var kåret til årets kjøkkensjef 2020 under NKLs landsmøte via Teams lørdag ettermiddag. Den erfarne fagmannen ble både overrasket og beæret.

– Det var litt av en beskjed å få på en lørdag. Jeg ble veldig overrasket og veldig rørt over å få denne prisen. Jeg håper dette vil ha en positiv effekt på arbeidet med å markere Narvik som en nordnorsk matdestinasjon, sier Stormo. 

Årets kjøkkensjef kåres ved at alle NKLs lokallag sender inn sitt forslag til vinner til landsforeningen. Fire av disse blir plukket ut av styret, og de blir deretter vurdert opp mot gjeldende kriterier av en jury bestående av representanter fra reiselivet, pressen og et lokallag. Juryens vurdering holdes hemmelig frem til prisutdelingen. 

Les også:  Vil at Nordland fagskole skal kunne godkjenne egne studietilbud

Eyvind Hellstrøm, Arne Brimi, Bent Stiansen og Trond Moi er blant de tidligere vinnerne av prisen. Sjefskokk ved Scandic Nidelven, Lars Erik Vesterdal, har også fått denne utmerkelsen, så det er en imponerende rekke Stormo nå føyer seg inn i. 

– Dette var en utrolig gledelig nyhet. Vi har en tydelig satsing på mat i Scandic, og det bidrar til at vi tiltrekker oss dyktige folk. Det er fantastisk å ha fagpersoner som Vegard i organisasjonen. Han har lagt lista høyt for kvaliteten på kjøkkenet, samtidig som han har bidratt sterkt til rekrutteringen av nye, spennende kokker, sier direktør for mat og drikke i Scandic Hotels Norge, Morten Malting. 

Les også:  Felleskjøpet styrker satsingen på potet- og grønnsaksprodusenter

I begrunnelsen fra juryen heter det blant annet at «Vegard Stormo fra Scandic Hotels er opptatt av å servere mat med gode historier som løfter og bærer den totale opplevelsen». Videre står det at «Vegards filosofi om minst mulig bearbeiding av maten handler om å løfte råvarene ut av naturen og rett oppi gryta». 

Om rollen hans som sjef for mat og drikke ved Scandic Narvik skriver juryen at Stormo bidrar til «at gode råvarer behandles i henhold til gamle tradisjoner og presenteres i moderne og innovative drakter. Han sørger også for at kalenderen blir en viktig rettesnor hvor smakene og luktene i menyen speiler det man til enhver tid finner og ser i fjellene og fjordene rundt hotellet». 

– Vegard er en stor ressurs for Scandic Narvik. I arbeidet med å gjøre Narvik enda mer attraktivt for turistene, er det viktig med et høyt faglig nivå på kjøkkenet og et sterkt fokus på å foredle de lokale og gode råvarene som regionen tilbyr. Dette er en anerkjennelse av hans bunnsolide faglige kompetanse, sier hotelldirektør Terje Theodorsen.

Les også:  Arctic Cluster Team - God som gull!

Ved siden av sine oppgaver på hotellet, jobber Stormo med å utvikle og løfte den nordnorske, arktiske maten, blant annet som konsulent for fagskoleutdanningen innen bærekraftige matopplevelser i Mosjøen. Han er sensor i prøvenemnda for kokkefaget, kursholder for opplæringskontoret for restaurant og matfag i Nordre Nordland, og er aktuell som medforfatter av flere kokebøker med fokus på det nordiske kjøkken. Den siste i rekken, «Catch and cook», er nominert til verdens beste kokebok. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.