Vefsn får Nordlands mest moderne skole

læring lærer klasse

Over 1 milliard kroner skal investeres når Nordlands mest moderne skole skal bygges i Mosjøen. Fylkeskommunen er i full gang med planleggingen sammen med Vefsn kommune, og de lover en topp moderne og bærekraftig skole som er bygd for fremtiden.

Nylig møttes den politiske og administrative ledelsen i både fylkeskommunen og kommunen for å finne ut av veien videre for den nye videregående skolen i Mosjøen, som er planlagt på Kippermoen. Og samarbeidspartnerne er svært positive til det store prosjektet.

– Dette skal bli Nordlands mest moderne skolebygg, en skole som blir bygd for fremtiden. For oss som politikere er dette et skikkelig spennende prosjekt, sier en oppglødd fylkesrådsleder, Tomas Norvoll.

Les også:  Vil ha flere bedrifter til romfartsindustrien i Nordland

Sammen med ordfører i Vefsn, Berit Hundåla, gleder han seg til å se skolen stå ferdig noen år frem i tid. 

– En investering på over en milliard kroner i en kommune i Nordland er ikke hverdagsnyheter, det er oppløftende og positivt for Vefsn kommune, med vel 13 000 innbyggere, sier Vefsn-ordføreren.

Sammen skal kommunen og fylkeskommunen legge forholdene til rette for en skole med gode utviklingsmuligheter. Den skal være godt tilpasset alle brukergrupper, og være et samlende og levende bygg for elever og ansatte.

– I mange år har vi jobbet for å få på plass moderne skolebygg over hele Nordland. Det er nå bare noen få videregående skoler som står igjen, og snart er Mosjøen den aller mest moderne skolen i fylket, sier en fornøyd fylkesrådsleder. Han er svært fornøyd med at skolen vekker stort engasjement, allerede før byggingen har startet.  

Les også:  Høyteknologisk industrieventyr på Hamarøy

– Ja, når engasjementet allerede nå er så stort, så er det et godt tegn. Ikke minst er det et tegn på at dette er en viktig institusjon for lokalbefolkningen i Vefsn, noe vi er veldig glade for å se, sier Norvoll.

Den nye skolen planlegges på Kippermoen, men under planleggingen har det vist seg at tomta, slik den ser ut nå, er litt knapp for den planlagte skolen og gir for lite rom for framtidige utvidelsesbehov. I går så politikerne på mulige justeringer, slik at tomta kan dekke skolens behov.

Les også:  Kraftig motstand mot Helse Nord-planer

–Det var et godt og konstruktivt møte i går ettermiddag. Nå skal vi sammen fortsette arbeidet med ny skole. Vi har god tro på Kippermoen og ser for oss at ny videregående skole skal ligge der, sier Hundåla. Hun har det samme målet for den nye videregående skolen som fylkesrådslederen. 

–En fantastisk, god og fremtidsrettet skole med utviklingsmuligheter! Helt klart, sier en fornøyd fylkesrådsleder.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.