Valentinsdagen: Så mye betyr hundene for oss!

hund

I dag er det alle hjerters dag, og mange hjerter banker ekstra for familiemedlemmene på fire poter.

Det er ikke rart at vi elsker de bedårende øynene, viftende halene og rare spilloppene. Vi har gjort en undersøkelse av dyrenes emosjonelle verdi for hundeeiere i fem land, og resultatet er slående: Hunder gjør oss lykkelige!

Hele 96 prosent sier at de blir lykkelige av å tilbringe tid med hunden sin. 

Les også:  Sykkelhjelm med Mips overlegen testvinner

– Hunder er eksperter på å vise kjærlighet og glede. Hvem blir ikke varm i hjertet av å bli møtt av en overlykkelig og logrende hund etter en dag på jobben?, spør Marianne Broholm Einarsen, administrerende direktør i Dyreforsikring i Norge.

Vårt tusenårige vennskap med hunden har skapt et spesielt bånd mellom oss. Hunden er ekspert på å lese kroppsspråk, stemmeleie og bevegelser – og kan ense humøret vårt. Så mange som én av tre hundeeiere søker trøst hos hunden når de er nedfor. 

Les også:  To av fem vil følge anti-dietten

– 84 prosent sier også at de føler seg mindre ensomme med hund. Det er mye selskap og dette gjenspeiler nok blant annet dens gode humør og det faktum at man kommer seg ut på tur i frisk luft. Helsegevinstene med hund er mange, avslutter Broholm Einarsen.

Vi ønsker alle to- og firbente en god valentinsdag!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.