Utvidet utenlandstilbud for politistudentene

politihøgskolen

To politistudenter er denne sommeren på trainee-opphold hos politiet i Niedersachsen i Tyskland, opplyser Politihøgskolen.

Sami Müller og Katharina Kaufmann fra Politihøgskolen i Oslo (PHS) har sommeren 2019 mottatt stipend til å gjennomføre en praksisutveksling i Niedersachsen i Tyskland.

Målet er å opparbeide seg ytterligere kompetanse og internasjonal erfaring for å være bedre rustet til jobben som politi.

Politiakademiet i Niedersachsen og PHS har samarbeidet om studentmobilitet og utvikling innen blant annet cyberetterforskning siden 2013.

Kaufmann og Müller drar nå på en to måneders utveksling til Niedersachsen. Oppholdet gjennomføres med delvis finansiering fra EU, gjennom verdens største mobilitets program, Erasmus+.

Les også:  Jordbruksavtale: Et viktig inntektsløft

– Vi håper traineeperioden vil gi oss viktig erfaring og læring slik at vi er bedre rustet i jobben som politi, sier de to nylig uteksaminerte politistudentene.

Våren 2019 tok Trøndelag politidistrikt imot en bachelorstudent fra politiutdanningen i Niedersachsen. Tilbakemeldingene fra denne utvekslingen har vært positive fra både tysk og norsk side.

– Vi ønsket gi traineen et godt innblikk i hvordan politiet i Norge er organisert og hvordan vi arbeider. Programmet var derfor et variert opplegg med hospitering både i Trondheim og ved to mindre lensmannskontor. Hun var innom forebyggende arbeid, etterforskning og deltok bl.a. på en samling for IP personell på treningssenteret ved Trøndelag politidistrikt som hun syntes var meget bra, sier politioverbetjent Erik Stovner, opplærings – og kompetanseansvarlig ved Trøndelag politidistrikt.

Les også:  Brenner med tiltak mot boligkrisen

Rektor ved PHS Nina Skarpenes er glad politidistriktene er positive til å ta imot utenlandske politistudenter.

– Det er et viktig bidrag til internasjonalt samarbeid, og jeg håper de utenlandske politibetjentene, som akkurat er ferdige med sin utdanning, kan tilføre norske kolleger ny kunnskap, sier Skarpenes.

Skaprenes var tidligere i år vert for utenlandske samarbeidspartnere som besøkte Politihøgskolen i en uke for å se på muligheter for ytterligere internasjonalt samarbeid og utvikling og kompetanseheving gjennom tiltak som nettopp denne trainee-utvekslingen. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.