Utvider forsikringsdekningen: – Dekker avbestillinger ved pålagt smittekarantene

vinter ferie

Europeiske Reiseforsikring velger nå å dekke avbestillinger av innenlandsreiser som følge av pålagt smittekarantene i perioden fra 1. januar 2021 og ut april i år.

– Smittesituasjonen i Norge nå kan føre til at mange av kundene våre ikke får reist på planlagt påskeferie grunnet smittekarantene. Akkurat på samme måte som mange opplevde det samme i vinterferien. Derfor går vi nå utenfor egne vilkår og bidrar ekstra i en tøff og uforutsigbar periode, sier Andreas Handeland, kommunikasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring.

– Reiseforsikringen har hele tiden vært gyldig her i Norge til tross for UDs reiseråd i utlandet. Kundene har derfor fått dekket avbestilling grunnet akutt sykdom eller skade som normalt. Men nå er det flere nordmenn som blir plassert i ufrivillig, myndighetspålagt karantene – uten at de kan noe som helst for det, fortsetter han.

Les også:  Smarte råd til katteeiere i ferien

Europeiske Reiseforsikring utvider nå forsikringsdekningen til å omfatte avbestilling av reiser innenlands, dersom du på avreisedagen er i karantene pålagt av myndighetene og kan dokumentere dette.

– Denne utvidelsen i dekningen vil være gjeldende frem til og med 30. april, samt ha tilbakevirkende kraft til 1. januar 2021. Dette inkluderer både vinter- og påskeferien, så jeg vil tro mange kunder setter stor pris på dette. Så håper vi smittesituasjonen er bedre ved inngangen til mai, og at langt flere nordmenn er vaksinert, sier Handeland.

Les også:  Kraftig økning i tyveri fra bil

– Det er viktig at kundene tar kontakt med reisearrangør eller flyselskap for ombooking eller avbestilling først, slik at vi vet hva kunden sitter igjen med av utgifter selv, sier Andreas Handeland, kommunikasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring, som er en del av If Skadeforsikring.

Når dekkes avbestilling som følge av karantene?

  • Dersom smittesporingsteam/kommune pålegger deg karantene
  • Dersom én av flere på en familieforsikring blir pålagt karantene
  • Dersom din eneste reiseledsager får pålagt karantene
  • Dersom du er den eneste i et reisefølge som ikke er pålagt karantene
  • Dersom du har bedriftsforsikring og må avbestille tjenestereise grunnet pålagt karantene.
Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

Når dekkes ikke avbestilling som følge av karantene?

  • Dersom du er i ikke-pålagt/dokumenterbar karantene (eks. venter på prøvesvar etter en selvpålagt test)
  • Dersom du må i innreisekarantene etter utenlandsopphold
  • Dersom du holder deg hjemme grunnet frykt for smitte
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.