Utenriks- og forsvarskomiteen besøker USA

stortinget

Utenriks- og forsvarskomiteen besøker USA denne uken. I løpet av uken skal komiteen blant annet besøke New York, Washington D.C. og Norfolk.

– Det er alltid nyttig og lærerikt å besøke USA. Men det er enda viktigere med en tett og god dialog med vår nærmeste allierte i en tid som er den mest dramatiske for europeisk sikkerhet siden andre verdenskrig, sier komiteens leder Ine Eriksen Søreide (H).

Les også:  Dronebase på Andøya: – Et kjempeløft for forsvaret

I New York skal komiteen møte ulike aktører i FN-systemet, blant annet organisasjonen som jobber med den internasjonale nødhjelpsresponsen (OCHA) og FNs avdeling for fredsbevarende operasjoner (DPO). Komiteen møter også Ukrainas FN-ambassadør. Det vil også bli møter med representanter for ulike norske bedrifter og organisasjoner som er etablert i New York.

Oppholdet i Washington D.C. inkluderer blant annet møter i Kongressen, utenriksdepartementet og forsvarsdepartementet. Komiteen skal også ha møte med USAs nasjonale sikkerhetsråd og delta på et seminar i regi av tankesmien Atlantic Council om forsvar og avskrekking i nordområdene.

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene skal piskes på plass

På siste del av reisen besøker komiteen Norfolk i Virginia, og verdens største marinebase. Her ligger også en av de to overkommandoene i NATOs militære kommandostruktur, Allied Command Operations (ACT) og den operative NATO-kommandoen Joint Force Command Norfolk (JFCNF). Den amerikanske sjefen for JFCNF er også øverstkommanderende for USAs andre flåte.

Utenriks- og forsvarskomiteens besøkte også USA i februar 2022. Da måtte reisen avbrytes på grunn av Russlands angrep på Ukraina.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.