Ut på tur i påskefjellet? Husk at du må ha dekning for å ringe nødnummeret

nkom

Påskefjellet er fint, men også lunefullt. Dersom du er ute for en ulykke, og må ringe nødetatene, må du ha dekning på mobiltelefonen din. — Det er dessverre ikke alle som er klar over det.

Det sier Inger Vollstad som er seksjonssjef i Nkom. Hun fortsetter.

— I Norge har vi veldig gode mobilnett og tilnærmet 100 prosent befolkningsdekning. Men i disse dager er det mange som ferdes i fjellet og utenfor allfarvei. Det betyr at du ikke kan forvente å finne dekning over alt.

Les også:  Gratis ferieaktiviteter for barna i Danmark

Det holder imidlertid at et av de tre mobilnettene i Norge har dekning.

— Det er heldigvis slik at du kan ringe 112 selv om bare et av mobilselskapene har dekning der du er. Vi anbefaler likevel at en familie har mobilabonnement fra ulike leverandører, og gjerne også ulike typer telefoner. Da er du enda tryggere dersom uhellet skulle være ute, sier Vollstad.

Les også:  Ikke streik: Enighet mellom Norwegian og pilotforeningen

Husk også disse mobilvettreglene i påskefjellet:

  1. Ikke stol blindt på mobilen og hold den varm og tørr. Batteriet liker ikke kulde og kan enkelt slutte å virke eller tape mye strøm på kort tid
  2. Smartklokken din vil ikke vise nødetatene nøyaktig hvor du befinner deg om du må ringe fra den. Den kan vise feil på flere kilometer
  3. Dersom du ikke har smartelefon og må ringe nødetatene, vil de har større problemer med å finne ut akkurat hvor du er. «Dumme» telefoner har ikke posisjonering som viser lokasjon.
  4. Skal du på lengre tur? Ta med satelittelefon, GPS-enheter, skredsøker og annet egnet utstyr. Lær deg å bruke det på forhånd.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.