Ny undersøkelse: Unge arbeidstakere skifter jobb oftere

arbeid data nett

42 prosent av dem som skiftet jobb i fjor, planlegger å skifte jobb neste år, ifølge en ny undersøkelse. Det er de yngre generasjonene som bytter jobb oftest.

– Unge arbeidstakere er attraktive fordi de har ny kompetanse som mange selskaper trenger. Arbeidsgivere må jobbe hardt både for å få tak dem og holde på dem, sier rekrutterer Janne Kristiansen i Dfind.

42 prosent av dem som skiftet jobb i fjor, planlegger å skifte jobb neste år. Det kommer fram i den nye rapporten Randstad Employer Brand Research, en stor norsk undersøkelse utført av HR- og rekrutteringsselskapet Randstad.

Les også:  Dette må du vite om usaklig oppsigelse

Arbeidstakere mellom 25 og 34 år (milennials) er blant dem som bytter oftest. 23 prosent av denne aldersgruppen byttet jobb i fjor, og 29 prosent planlegger å bytte jobb i år. Hovedårsaken til at denne generasjonen bytter jobb, er manglende karrieremuligheter.

– Unge arbeidstakere er attraktive fordi de har ny kompetanse som mange selskaper trenger. Arbeidsgivere må jobbe hardt både for å få tak dem og holde på dem, og tørre å la seg utfordre av en ny generasjon med nye ideer og innsikt i brukeratferd, verktøy og plattformer. De bidrar til en diversitet som de fleste arbeidsgivere trenger, og er et potensial som må tas ut, sier Janne Kristiansen.

Les også:  Kunstig intelligens: Foreslår tiltak for å sikre eksamen

Hun erBusiness Line Director for rekruttering og organisasjonsutvikling i det Randstad-eide selskapet Dfind, som rekrutterer fagspesialister og ledere innen et bredt spekter av fagområder.

Hun råder arbeidsgivere som vil holde på sine yngre ansatte til å være åpne med dem om mulighetene internt, og gjøre seg kjent med ambisjonene deres.

– Ikke hold dem tilbake. Husk at alder ikke er en parameter på om du er klar for å ta ansvar eller ikke. Slipp dem fram!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.