Ungdommens fylkesting på Sortland: Årets miljøkommune skal kåres

nfk

– Ungdom vil sette preg på fylkestingets samling på Sortland i neste uke, sier fylkesordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen.

Fylkestinget samles 17.-19. april, på Kulturfabrikken på Sortland. Under møtet vil Ungdommens fylkesråd (UFR) i Nordland dele ut sin helt egen pris «Årets miljøkommune».

– Prisen går til en kommune som har gjort betydelige, kreative og gode tiltak for å ta vare på naturen i sitt nærområde, tatt hensyn til klima og involvere/engasjere lokalbefolkningen i prosessen. Prisen er på 100 000 kroner, sier Kari Anne Bøkestad Andreassen som ikke er så rent lite stolt over det preg som nettopp ungdom setter på fylkestinget denne gangen.

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

Et annet konkret resultat av UFR i Nordland sitt arbeid, selvsagt i samarbeid med de kommunale ungdomsrådene, er opprettelsen av et regionalt ungdomsråd i Vesterålen med 35 medlemmer. Ungdomsrådet blir opprettet med hjelp fra UFR. UFR Nordland valgte nemlig å bruke «sin andel» på 400 000 kroner av mindreforbruket fra koronaåret 2021 til å gi økonomisk støtte til opprettelse av regionale ungdomsråd i hele Nordland. Vesterålen regionale ungdomsråd konstitueres helgen 15. – 16. april og mandag 17. er ungdommene til stede under fylkestingets åpning.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

– En representant for ungdommens fylkesråd skal som vanlig tale til forsamlingen ved fylkestingets begynnelse, en god anledning til å markere saker som er spesielt viktige for ungdom. Tirsdag skal også hele fylkestingsforsamlingen på besøk til Sortland videregående skole, avdeling Kleiva. I tillegg skal årsmelding og valg for Lærlingrådet i Nordland behandles av fylkestinget, det samme skal en høringsssak om kvalitet og mangfold i folkehøgskolene. Så vi kan trygt si at dette blir et ungdommens fylkesting, avslutter fylkesordføreren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.