Ukrainas president skal tale til Stortinget

Foto: Stortinget

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har takket ja til å holde en videoappell for Stortinget. Tidspunktet vil bli annonsert senere.

– Det er en ære å kunne meddele at den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj har takket ja til invitasjonen til å holde en appell for Stortinget. Zelenskyj kjemper en beundringsverdig kamp for sitt lands frihet og demokrati, sier stortingspresident Masud Gharahkhani. 

Det ble tatt kontakt med den ukrainske ambassaden i forrige uke angående Zelenskyjs muligheter til å tale til Stortinget. Nå har Stortinget fått positivt svar om at en slik appell kan finne sted i nær fremtid.

Les også:  Listhaug: – Regjeringen er bakpå i sikkerhetspolitikken

Det legges opp til at appellen skal holdes via videolink i stortingssalen. President Zelenskyj har den siste tiden snakket til flere andre nasjonalforsamlinger.

Ettersom forholdene i Ukraina kan endre seg, kan det bli nødvendig å avlyse møtet med Stortinget på kort varsel. Praktisk informasjon til pressen kommer på et senere tidspunkt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.