Tverlandet-klasse til topps i skolebrødkonkurranse

brød og korn

400 klasser fra hele landet ønsket å få skolebrød for å feire skoleslutt. Klasse 2B ved Tverlandet Skole var en av de som nådde opp i konkurransen.

Konkurransen ble arrangert av Opplysningskontoret for brød og korn og MatPrat – Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Det kom inn mange rørende og morsomme begrunnelser fra alle klassetrinn. 

Lærer Jannicke Pauline Stormo nominerte sin klasse fordi de har vært ekstra gode til å gå lange turer i året som har gått, uten å klage. Hun skrev til Opplysningskontoret for brød og korn:

2B på Tverlandet skole fortjener å vinne dette. Det er en fantastisk klasse som har vært så flinke dette året med mye rødt nivå. Vi har vært mye ute og gått lange turer her i nærområdet. Klassen har gått til Sjurnakken og Elvely. Det er ganske langt for en andreklassing, men min klasse gikk med godt mot uten å være negativ en eneste gang. Derfor syns jeg de fortjener en belønning på siste skoledag. Denne dagen skal alle i klassen få et diplom hvor alle årets turmål er skrevet på. Tenk hvor gøy det hadde vært om de også fikk et skolebrød som premie.

Å velge 11 klasser, en fra hvert fylke i Norge, var ingen enkel oppgave.

Les også:  Resirkulert mote fra Bodø kan bli ny trend

– Aller helst skulle vi kunnet gi skolebrød til alle! Dette skoleåret har vært ekstra krevende for mange, og både elever og lærer har hatt bratt motbakke. Da er det veldig hyggelig for oss å kunne dele ut en liten premie på tampen av skoleåret, sier Torunn Nordbø, fagsjef i Opplysningskontoret for brød og korn og MatPrat.

Blant de 11 klassene som ble valgt ut, hadde flere lagt seg ekstra i selen for å skille seg ut i mengden. Nordbø mottok både videoer og tegninger som grundig beviste at barn eeeelsker skolebrød.

Les også:  Fiskeriministeren på klippfisk-frieri i Portugal

– Vi har også valgt ut noen klasser som vinnere av skolebrød på grunn av en ekstraordinær evne til å holde ut med brakkeskoler i påvente av nybygget skole, eller fordi de har hatt et år med særlig høyt smittetrykk i pandemien. Andre er blitt valgt ut på grunnlag av deres interesse for mat og helse, sier Nordbø.

Her er skolene som vant skolebrød til hele klassen:

Troms og Finnmark: 2. klasse ved Moan skole i Storslett

Nordland: Klasse 2B på Tverlandet skole,

Trøndelag: 5. klasse ved Øverbygda skole i Selbu

Møre og Romsdal: Storskulen i Søvik

Vestland: Ungdomstrinnet på Brekke barnehage og skule

Rogaland: 2. klasse på Ådland skole på Karmøy

Agder: 7. klasse ved Mosby oppvekstsenter

Vestfold og Telemark: 5. klasse ved Kjeldås skole i Sande

Les også:  Fastelavnssøndag: Flere arrangement i kirkene i Bodø

Oslo: 4. trinn ved Veitvet skole

Viken: 5. klasse ved Bøleråsen skole i Langhus

Innlandet: Mottaksklassen ved Børstad ungdomsskole i Hamar

I år er det femte året Skolebrødets dag blir feiret, som alltid er den siste fredagen før skoleferien. Merkedagen ble etablert av Opplysningskontoret for brød og korn i 2017 som en årlig tradisjon for å feire at skoleåret er over.

– Vi er opptatt av å fremme et sunt kosthold med hovedvekt på grove bakervarer med høyt innhold av fiber. Men i et sunt kosthold er det også plass til å kose seg litt. Å feire at skoleåret er over med et skolebrød, synes vi er en fin tradisjon, sier Nordbø.

Bakerier og butikker over hele landet tar del i feiringen, og i år er også MatPrat – Opplysningskontoret for egg og kjøtt, med som samarbeidspartner på merkedagen. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.