Tunnelarbeid på fv. 17 i Rødøy

nfk

Mannskap Sskifter ut lys, nødstasjoner og ventilasjonsvifter i Straumdaltunnelen. Det blir ledebilkjøring og faste stengetider, melder Nordland fylkeskommune.

Mandag 25. april er det klart for vedlikeholdsarbeid i den 3,2 km lange Straumdaltunnelen igjen.  Denne gangen er det elektroarbeider som står for tur. Det blir blant annet bedre belysning, nye ventilasjonsvifter, og nye brannslukkere og nødtelefoner i nødstasjonene. Det vil også komme opp et teknisk bygg på hver side av tunnelen.

– I tillegg skal det gjøres en del som ikke nødvendigvis er synlig etterpå, men som også handler om å ta vare på tunnelen, slik at den er trygg å ferdes i, sier byggeleder Per-Arne Opheim i Nordland fylkeskommune.

Les også:  Snøkaos i Bodø: – Arbeidet vil pågå denne og neste uke

Arbeidene i Straumdaltunnelen vil pågå til utpå høsten. Vann- og frostsikringen ble skiftet i 2020–2021, og den perioden ble det også gjort en del bergsikring.

– Tunneler må ha jevnlig vedlikehold, og noen ganger er dette mer omfattende arbeider. Vi må begrense trafikken igjennom fordi vi trenger plass til utstyr, samtidig som vi skal ivareta sikkerheten til trafikantene og de som arbeider på stedet. Trafikantene må belage seg på ledebilkjøring og stengetider en stund fremover, men vi håper på forståelse for dette. Vær også oppmerksom på nedsatt fartsgrense i området.

Les også:  Mann i Nordland siktet for voldtekt av barn

Jobben skal foregå på dagtid fra 07:00–2000, etter denne planen:
 
Kl. 07:00–09:15: Ledebilkjøring 
Kl. 09:15–10:20: Tunnelen er stengt. Det blir ca. 50 minutter ventetid for trafikk 09:00 fra Forøy.  
Kl. 10.20–12.30: Ledebilkjøring 
Kl. 12:30–13:20: Tunnelen er stengt 
Kl. 13.20–18.10: Ledebilkjøring 
Kl. 18:10–18:45: Tunnelen er stengt 
Kl. 18:45–20:00: Ledebilkjøring 
Kl. 20:00–07:00: Fri ferdsel 

I arbeidstiden kan buss passere etter avtale med personell på stedet. Det er fri ferdsel i partallshelgene, men vær oppmerksom på arbeider utenfor tunnelen.

Les også:  Snøværet: Mange trafikkuhell så langt

– Det kan bli andre stengetider i sommermånedene, men dette kommer vi tilbake til. Oppdaterte trafikkmeldinger vil finnes på 175.no. Sjekk gjerne hele strekningen du skal kjøre, slik at du er forberedt på mulige hindringer andre steder, oppfordrer Opheim.  

Det er Mesta og Implenia som utfører arbeidene på vegne av Nordland fylkeskommune.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.