TUI melder om hett sommersalg – Tyrkia mest populært

tyrkia

300.000 nordmenn reiser med TUI hvert år, og 70 % av disse reiser om sommeren. Nye tall fra reisearrangøren viser at reiselysten er sterk, de store destinasjonene øker og ett land utpeker seg som mest ettertraktet denne sommeren.

– Sommeren er høysesong for sydenturer, og i år er intet unntak. På tross av strålende vær her hjemme så booker nå nordmenn sommerferien for fullt, 6 av 10 reiser for hele sommersesongen er allerede solgt, sier Nora Aspengren, Kommunikasjonsansvarlig i TUI Norge.

Les også:  Nye tall: Stadig flere dropper tradisjonell TV

Reisemønster unikt for Norge
Ingen andre land i Europa har så aktiv reisevirksomhet som oss Nordmenn i skolens sommerferie. De aller fleste av oss reiser fra den dagen skolen lukker dørene i juni til og med den første uken i august. Trenden viser seg også denne sommeren, og TUI har derfor økt kapasitet til flere av de mest populære destinasjonene som blant annet Hellas og Spania i sommer.

Mest ettertraktet i år
Øverst på nordmenns reiseliste står de store etablerte reisemålene Mallorca, Rhodos og Kreta. Det er derimot én destinasjon som skiller seg sterkt ut denne sommeren – Tyrkia!

Les også:  Gratis ferieaktiviteter for barna i Danmark

Med en vekst på eventyrlige 238 % hittil i år er Tyrkia desidert mest ettertraktet, og ingen andre destinasjoner kan skilte med lignende vekst. TUI har mer enn doblet kapasiteten til Tyrkia og satt Marmariskysten tilbake på programmet.

Mest populært
TUI har samlet sett solgt 6% flere reiser i år sammenlignet med samme tid i fjor, de største destinasjonene viser fortsatt vekst.

Mest populære destinasjoner (antall gjester) akkurat nå:

Les også:  Streikefare i Avinor fra onsdag

Kreta – 16 % økt salg siste uken
Mallorca -15 % økt salg siste uken
Rhodos – 47 % økt salg siste uken

Mest populære land (antall gjester) denne sommeren:

Hellas
Spania
Kypros

Destinasjoner med sterkest vekst siste uke:

Tyrkia – 264 % vekst
Sardinia – 59 % vekst
Rhodos – 47 % vekst

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.