Tryg har passert livbøye nummer 50.000

tryg

Tryg Forsikring har siden 1952 satt ut tusenvis av livbøyer over hele Norge. Nylig ble nummer 50.000 registrert, og milepælen ble fredag markert da Redningsselskapet region vest fikk tildelt en egen æresbøye.

– Vi er stolte over livbøyen vår som i snart 70 år har bidratt til å redde mange liv langs kyst og vann i vårt langstrakte land. Tryg-bøyen er en del av vårt samfunnsoppdrag og DNA. Samtidig faller det oss helt naturlig å tildele Redningsselskapet region vest en æresbøye og diplom i anledningen. De gjør en imponerende innsats og har i en årrekke vært en samarbeidspartner rundt sikkerhet til sjøs og drukningsforebyggende tiltak. Viktigheten av «Trygg i vann»-kurset deres er uvurderlig, og vi deler også en felles visjon om at ingen skal drukne, sier Espen Opedal, Norgessjef i Tryg Forsikring.

Les også:  Nye forslag om krav til sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser

Overrekkelsen av æresbøyen fant sted ved Redningsselskapets lokaler i Vågen i Bergen. Leder Endre Ytreland var både stolt og glad da han mottok æresbøyen, som umiddelbart ble hengt opp på veggen utenfor deres nye lokaler ved Tollbodkaien.

– Livbøyen er både symbolsk viktig og et praktisk hjelpemiddel for å redde liv. Vi har hatt et samarbeidet med Tryg siden 2016 og blant annet jobbet fram RS Trygg i vann i samarbeid. Vi har flere felles verdier og mål, og den sterkeste er visjonen om at ingen skal drukne. Sjøvett med Redningsselskapet er et tilbud til alle skoler hvor vi i tillegg til livredning gjennomfører plast og søppelrydding i skolens nærområde. Gode samarbeidspartnere som Tryg er en forutsetning for vårt forebyggende arbeid, sier Endre Ytreland, leder for Redningsselskapet region vest.

Les også:  If: Du trenger trolig ikke bunadsforsikring

Den første livbøyen ble utplassert i Salhus utenfor Bergen i 1952, den gang Tryg het Vesta. Hvert år sender Tryg ut over 2000 nye livbøyer. Enten som erstatning for bøyer som er fjernet, eller til nye steder hvor folk ferdes. Hver bøye har sin egen fadder som passer på at de er klare til bruk. Livbøyen antas å ha medvirket til å redde over tusen personer fra å drukne siden 1952.

Les også:  Internasjonal dag for kvinner i maritim næring

Redningsselskapet region vest strekker seg fra Egersund i sør til Smøla i nord og dekker fylkene Rogaland, Vestland og Møre & Romsdal. De siste fem årene har Redningsselskapet region vest utviklet «Trygg i vann»-kurset, blant annet i samarbeid og med støtte fra Tryg. Målet er at alle niendeklassinger skal få tilbud om livredning ute i sjø, vann eller elv. I år får 3000 elever i Bergen kommune tilbud om dette. Livbøyen er en sentral del av opplæringen. Programmet består av teori på skolen og praksis i sjøen, og målet er at kurset avholdes jevnlig over hele landet.

Ved utgangen av august var 57 personer omkommet av drukning i år.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.