Tre nye bakesjokolader i Bodø-butikkene fra Dr. Oetker

Dr. Oetker

Interessen for baking skutt i været og flere nordmenn finner veien til bakehyllene i butikken. Det jobbes iherdig med å utvikle produkter som holder tritt med trender, kreativitet og kvalitet. Nå dukker den første, naturlige rosa bakesjokoladen opp i butikkhyllene i Bodø.

Sjokolade til baking er en viktig og tradisjonsrik del hos bakeinteresserte, og 3 av 4 nordmenn bruker bakesjokolade når de skal bake.

– Den typiske brukeren av bakesjokolade er hobbybakere som er veldig glade i å bake, baker mye, er flinke og er opptatt av kvalitet i råvarene. Men det vi har sett er at bakesjokolade-hylla stort sett har sett lik ut i mange år, og det ønsket vi å gjøre noe med, sier Kategorisjef Bjarte Myklebust i Dr. Oetker.

Les også:  Landbruksdirektoratet: – Nok egg til jul

Dr. Oetker lanserer nå tre varianter av belgisk bakesjokolade: mørk, melk og ruby sjokolade. De nye sjokoladeproduktene inneholder kakaobønner av høyeste kvalitet og har et høyt innhold av kakaosmør som gjør det enklere å smelte og temperere under bakingen. Sjokoladen er formet som knapper, som gjør det lettere å dosere ønsket mengde, og kommer i 100 gram poser med zip-lock for enkel oppbevaring. Sjokoladen er selvsagt bærekraftige produsert og godkjent av Rainforest Alliance.

– Veien til butikkhyllene har vært lang, fra innsiktsarbeid med norske bakere om hva de ønsker, til å finne den kvaliteten de forventer og en praktisk pakning som fungerer. Men vi er veldig fornøyd med resultatet, sier Siri Syversen, Markedssjef for bakevarer i Dr. Oetker.

Les også:  Salget av lavprisprodukter øker kraftig

Den nye ruby-sjokoladen er en helt unik variant av sjokolade med en rosa farge, og en fruktig, litt syrlig bærsmak. Ruby sjokolade er laget av naturlige, rosa kakaobønner som høstes i Ecuador og Brasil – og ansees som den største innovasjonen innenfor sjokolade på hele 80 år. Flere eksperter mener denne varianten av sjokolade er den fjerde typen sjokolade, etter mørk, lys og hvit sjokolade. Selve tilberedningsprosessen er en bedriftshemmelighet, men ruby kakaobønner er ugjæret og er ikke tilsatt farge.

Les også:  15 millioner plastposer spart siden i sommer

– Ugjærede bønner gjør at ruby får en mer bitter smak enn tradisjonell sjokolade, og passer perfekt som en liten twist i ulike bakverk. Ruby er allerede en hit på kontinentet, og nå blir det enklere for også norske bakere å få tak i dette produktet, avslutter Bjarte Myklebust.

De tre variantene av Dr. Oetker bakesjokolade er tilgjengelig fra uke 38, og selges i supermarkeder med et bredere sortiment, som Meny, Mega og OBS.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.