Transportarbeiderne slår seg sammen med Fellesforbundet

fellesforbundet

Norsk Transportarbeiderforbund vedtok onsdag på sitt ekstraordinære landsmøte å slå seg sammen med Fellesforbundet. Dermed blir Fellesforbundet desidert største fagforbund i privat sektor, med 160 000 medlemmer.

– Vi har historie som strekker seg tilbake til 1896, så det er selvsagt litt vemodig, samtidig vil sammenslåingen gi norske transportarbeidere en kraft som få kan måle seg med, sier Lars Johnsen i Transportarbeiderforbundet. 

Les også:  The National ute med albumet "Laugh Track"

I forkant av landsmøtet er det avholdt en rekke møter i hele landet for å få innspill og for at forbundene skulle blir bedre kjent med hverandre. 

– Det har vært en veldig god stemning ute. Det er godt å se at dette gjenspeiles i dagens vedtak, sier Johnsen. 

I Fellesforbundet gleder man seg over vedtaket:

– Jeg tør påstå at det ikke er noen andre grupper som passer bedre inn i vårt forbund enn transportarbeidere. Sammenslåingen vil gi 160 000 medlemmer en forhandlingsstyrke og politisk kraft som få kan måle seg med. Vi er rett og slett sterkere sammen, sier Fellesforbundets leder Jørn Eggum. 

Les også:  The National ute med albumet "Laugh Track"

Sammenslåingen av de to forbundene vil formelt skje 1. juni 2019. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.