Trafikkomlegging i Mælen i Bodø

nfk

Denne uka blir det en ny omlegging av trafikken i Mælen i Bodø, der det bygges et nytt kryss som skal tas i bruk i løpet av høsten, opplyser Nordland fylkeskommune.

– Nå åpner vi den nordligste delen av Jernbaneveien igjen, og samtidig stenger vi Burøyveien fra Nordstrandveien permanent. Det blir også noen endringer for de som sykler og går, slik at de kan passere trygt mens vi bygger, sier seksjonsleder Christian H. Forsmo i Nordland fylkeskommune.

Les også:  Fylkesrådet gir 3 millioner til Evenes

Arbeidene vil fortsette i området ved Jernbaneveien og opp mot/i Nordstrandveien. Når Burøyveien stenger blir det aktivitet der også, med legging av rør og kabelkanaler og etter hvert oppbygging av fylling med kantsteiner og asfalt.  

– Det blir flere omlegginger før vi er i mål, noe som er nødvendig fordi vi bygger midt i trafikken der folk samtidig skal passere på ulike måter. Sett ned farten og følg skiltingen, ikke gammel vane. Vi håper på tålmodighet og gleder oss til et nytt og bedre kryss utpå høsten, sier Forsmo.

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

Rundkjøringen får tre armer. Trafikk som skal til Burøya fra riksveg 80 eller fra sentrum vil bli kanalisert via Jernbaneveien og Dreyfushammarn til Burøyveien. Det vil gi mindre trafikk i Nordstrandveien og gjennom den nye rundkjøringen.

I 2021 bygges det rundkjøring, ny bussholdeplass med eget felt utenom rundkjøringen, og bedre kryssinger for myke trafikanter. Bakgrunnen er at krysset Nordstrandveien/Burøyveien i Bodø har høy trafikk, dårlig sikt, og ofte oppleves som en flaskehals. Med rundkjøring i Mælen vil siktforholdene bli bedre, og farten vil gå ned inn mot krysset. Vi får en bedre trafikkavvikling og tryggere ferdsel for alle trafikantgrupper. 

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

Prosjektet er en del av Bypakke Bodø.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.