Trafikkomlegging i Mælen i Bodø

nfk

Denne uka blir det en ny omlegging av trafikken i Mælen i Bodø, der det bygges et nytt kryss som skal tas i bruk i løpet av høsten, opplyser Nordland fylkeskommune.

– Nå åpner vi den nordligste delen av Jernbaneveien igjen, og samtidig stenger vi Burøyveien fra Nordstrandveien permanent. Det blir også noen endringer for de som sykler og går, slik at de kan passere trygt mens vi bygger, sier seksjonsleder Christian H. Forsmo i Nordland fylkeskommune.

Les også:  Boliger til flytninger i Nordland: – Vil ha frivillighet framfor tvang

Arbeidene vil fortsette i området ved Jernbaneveien og opp mot/i Nordstrandveien. Når Burøyveien stenger blir det aktivitet der også, med legging av rør og kabelkanaler og etter hvert oppbygging av fylling med kantsteiner og asfalt.  

– Det blir flere omlegginger før vi er i mål, noe som er nødvendig fordi vi bygger midt i trafikken der folk samtidig skal passere på ulike måter. Sett ned farten og følg skiltingen, ikke gammel vane. Vi håper på tålmodighet og gleder oss til et nytt og bedre kryss utpå høsten, sier Forsmo.

Les også:  Kraftig motstand mot Helse Nord-planer

Rundkjøringen får tre armer. Trafikk som skal til Burøya fra riksveg 80 eller fra sentrum vil bli kanalisert via Jernbaneveien og Dreyfushammarn til Burøyveien. Det vil gi mindre trafikk i Nordstrandveien og gjennom den nye rundkjøringen.

I 2021 bygges det rundkjøring, ny bussholdeplass med eget felt utenom rundkjøringen, og bedre kryssinger for myke trafikanter. Bakgrunnen er at krysset Nordstrandveien/Burøyveien i Bodø har høy trafikk, dårlig sikt, og ofte oppleves som en flaskehals. Med rundkjøring i Mælen vil siktforholdene bli bedre, og farten vil gå ned inn mot krysset. Vi får en bedre trafikkavvikling og tryggere ferdsel for alle trafikantgrupper. 

Les også:  Vil koste 14,2 milliarder å sikre Norges mest rasfarlige veier

Prosjektet er en del av Bypakke Bodø.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.