Toyota på salgstoppen i januar

toyota

4 av de 12 mest solgte bilmodellene i januar var en hybridbil fra Toyota. Bilmerket er den store vinneren i årets første måned, der det ble solgt 9561 personbiler i Norge.

Det viser registreringsstatistikken fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV). Toyota solgte 1148 biler og hadde dermed den høyeste markedsandelen av alle bilmerkene med 12 prosent – en økning fra 9,7 prosent i samme periode i fjor.

– Det har vært en fantastisk start på året for Toyota i Norge. Vi opplever at våre hybrid-elektriske biler treffer behovene til veldig mange bilkunder i Norge, sier informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge.

Les også:  Norsk næringsliv frykter geopolitisk uro og økonomisk kollaps

– Dessuten er Toyota-forhandlerne alltid i toppen av tilfredshetsundersøkelser som gjennomføres, og svært tilfredse kunder blir gjerne værende hos forhandleren sin. 

Blant de tolv mest solgte bilmodellene i januar, var det fire fra Toyota: RAV4, Corolla, C-HR og Yaris, alle med hybrid-elektrisk motorisering.

– Toyota startet en grønn revolusjon i industrien da vi lanserte den første hybridbilen for over 20 år siden. Med våre modeller har vi hele veien dyttet grensene. Med siste 4. generasjons hybridsystem viser vi hvordan Toyota kontinuerlig utvikler hybridteknologien til å bli mer energieffektiv og miljøvennlig, sier Olsen.

Les også:  Norsk næringsliv frykter geopolitisk uro og økonomisk kollaps

Toyota C-HR er  blant de mest solgte bilene i januar. Bilen har nylig kommet i en oppgradert utgave med sitt mest iøynefallende design, bedre kjøreegenskaper, enda mer raffinert eksteriør og interiør, samt lave utslipp.

– Dette er en bil som skiller seg ut på veiene – både blant Toyota-biler og for øvrig i segmentet av kompakte-SUVer. Kanskje nettopp derfor har den blitt populær blant norske bilkjøpere, sier Olsen.

Les også:  Norsk næringsliv frykter geopolitisk uro og økonomisk kollaps

– I tillegg til mange nyregistrerte biler opplever vi også rekordhøyt antall reservasjoner for den nye Toyota RAV4 plug-in hybrid. Vi forventer at RAV4 blir den mest solgte hybridbilen i Norge i år, sier informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge. Han legger til: – Dette vil bli den mest kraftfulle RAV4 noensinne og kommer til å bli meget populær blant nordmenn. Det forteller de rekordhøye reservasjonene oss allerede, sier Olsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.