Torje Kosmo Karlsen tilsatt som Nordlandsambassadør

nfk

– Vi ønsker Torje hjertelig velkommen til oss, sier fylkesordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen og fylkesvaraordfører Simon Johnsen. Dette er Nordlands mest spennende stilling for øyeblikket, er de to enige om.

– Det er en stor ære for meg å ha fått tilliten som Nordlandsambassadør. Jeg har også stor tro på den måten vi skal jobbe på – å møte ungdom der de er. Med tanke på de demografiske utfordringene Nordland opplever, så finns det vel knapt noen viktigere enn å satse på nettopp ungdom og unge voksne. Jeg gleder meg til å ta fatt!, sier Torje Kosmo Karlsen.

Les også:  Julestemning: 6 av 10 nordlendinger må ha musikk

Torje tiltrer stillingen 1.februar 2022. I rollen som Nordlandsambassadøren skal han jobbe med hva som betyr mest når unge voksne gjør sine valg om livsstil, fritid, utdanning, jobb og bosted, og hva må til for å gjøre Nordland til et enda mer attraktivt fylke for unge voksne.

Nordlandsambassadøren skal:

  • få flere unge voksne til å se Nordlandspotensialet
  • være et ombud for unge voksne slik at deres stemmer blir hørt
  • bidra til økt arbeids-skaping (entreprenørskap)
  • ha en aktiv rolle som nettverks og brobygger for å bidra til at Nordland er et attraktivt fylke for fremtiden
  • markedsføre Nordland som optimal region å bosette seg i
Les også:  Vil ha flere bedrifter til romfartsindustrien i Nordland

Nordland fylkeskommune ønsker å ta medansvar for å gå fra ord til handling når det gjelder bosetting, arbeidsskapning og annet.

– Med Nordlandsambassadør Torje setter vi fart i dette, sier Andreassen og Johnsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.