Toppliste: Dette vil vi ha som dessert julaften

melk.no

Riskrem er og blir nordmenns store juledessert. Over halvparten av oss, hele 54 prosent, har denne klassikeren på bordet på julaften. Det viser en ny undersøkelse gjort av Norstat for Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).

– Riskrem samler folket! Det er gøy å se hvor enige vi er når det kommer til dessertvalget på julaften, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver i MELK.

Les også:  Nye tall: Disse kattenavnene er mest populære

Riskrem eller multekrem? Det spørs hvor du bor
Selv om riskrem er folkets favoritt, finnes det noen regionale forskjeller. I Nord-Norge og Trøndelag er det flere som foretrekker multer/multekrem. 25 prosent svarer at de pleier å spise denne tradisjonelle desserten laget med multebær – en skikkelig smak av nord. 

– Multebær vokser vilt i den nordlige delen av landet, og det har nok bidratt til at mange her har en sterk juletradisjon knyttet til multekrem, forklarer Glemminge Arnesen.

Les også:  Pass på: Kaos på veiene!

Det er ingen tvil om at krembaserte desserter er viktige i jula. Etter riskrem og multekrem er det karamellpudding og iskrem som står på dessertbordet hos flest.

– Norske meieriprodukter er i verdensklasse, og i julen unner vi oss det aller beste. Riskrem og multekrem er klassikere som er her for å bli, sier Glemminge Arnesen.

Hva spiser vi til dessert på julaften? (andel av de som har en preferanse):

Les også:  Nye tall: Disse hundenavnene er mest populære

Riskrem: 54 %
Multekrem: 16 %
Karamellpudding: 8 %
Is/iskake: 8 %
Julekaker: 5 %
Fruktsalat: 5 %
Annet: 4 %

Undersøkelsen ble gjennomført av Norstat på vegne av MELK i november 2024.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.