Tomas Norvoll fra Bodø blir statssekretær

nfk

Fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll (Ap), blir statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet. Han går dermed av som fylkesrådsleder.

Fylkesrådsleder i Nordland Tomas Norvoll ble i dag utnevnt til statssekretær for statsråd Marte Mjøs Persen i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

– Det er utrolig hyggelig å bli spurt om å gå inn i regjeringsapparatet. Jeg har hatt fantastiske år som fylkesrådsleder i Nordland. Men nå er tiden inne for å ta løs på nye oppgaver i Oslo, sier Norvoll.

Norvoll ville i oktober hatt ni år i fylkesrådsleder-stolen. Og er glad for å ha fått preget det regionale politiske landskapet over så mange år. Av alle de hundrevis av politiske saker han har vært med å beslutte, løfter han særlig fram to områder som fylkesrådet har jobbet mye med.

Les også:  LESERINNLEGG: Bibliotek = bolyst

– Vi har jobbet mye med å øke gjennomføringen i den videregående skole. Læreplassgarantien er ett av virkemidlene, der vi faktisk var først i Norge med å formalisere retten til å få fullført sin videregående yrkesfagutdanning, sier Norvoll.

I tillegg mener Norvoll at man nå har lyktes med å posisjonerer Nordland inn i det grønne industrielle skiftet.

– Det skjer enormt mye positivt i grønn industriutvikling i Nordland. I Narvik, Glomfjord, Mo i Rana, på Nesna og i Mosjøen. Teknologiutvikling basert på kraftressurser, hundre år med industrikompetanse, endringsvilje og at vi har kultur for å tenke framover. På politisk nivå har vi klart å bygge opp under mange prosjekter. Det som skjer i Nordland legges merke til både nasjonalt og internasjonalt, underbygger Norvoll.

Les også:  Ber regjeringen bla opp for nye sykehus i Nord-Norge

Med utsikt til å kunne bringe en tydelig Nordlands-stemme inn i rikspolitikken, ser Norvoll fram til å ta med seg erfaringene fra fylkespolitikken til Oslo.

– Nordland er et svært godt fylke å bygge politisk erfaring. Det er veldig mangfoldig, har svært dyktige folk både i næringsliv, akademia og i politikken, og er som nevnt inne i en fantastisk driv som preger det grønne skiftet, avslutter avtroppende fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

Les også:  Skal overta veilysene i Nordland

Nestleder i fylkesrådet, Svein Eggesvik, vil fungere som fylkesrådsleder fram til Nordland fylkesting velger nytt fylkesråd i oktober

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.