Tom Egeland blir festivalforfatter på Krimfestivalen 2020

bøker

Tom Egeland er valgt som festivalforfatter på Krimfestivalen 2020. Krimfestivalen 2020 arrangeres i Oslo fra 5. til 7. mars i Cappelen Damm-huset og på Centralteatret.

Hvert år utnevner festivalen en forfatter til å være festivalforfatter. I år er det altså Tom Egeland får denne ærefulle oppgaven.

– Det var et naturlig valg, for Tom Egeland er uten tvil en av Norges ledende krimforfattere og samtidig en av krimlitteraturens beste ambassadører, » sier festivalsjef Knut Gørvell.

Les også:  Hvordan få Hulu i Norge

Eksklusiv klubb med sju festivalforfattere
I 2013 startet Krimfestivalen tradisjonen med å velge ut en forfatter som skulle gis et spesielt fokus som festivalforfatter.

Før Tom Egeland har forfatterne Karin Fossum, Gunnar Staalesen, Jo Nesbø, Jørn Lier Horst, Unni Lindell og Torkil Damhaug hatt æren av å være festivalforfatter.

Prisbelønnet 60-åring
Tom Egeland var tidligere journalist, men har i en årrekke vært fulltids forfatter. I år er han aktuell med trikkethrilleren «Falken». Egeland er for mange særlig kjent for bøkene med arkeologen Bjørn Beltø.

Les også:  MUSIKK: Bel Canto ute med låta "Grass Mint Crisp"

De er oversatt til ikke mindre enn 24 språk. Han har mottatt en rekke litterære priser for sine populære bøker– blant annet Rivertonprisen og Riksmålsprisen. Han har også blitt tildelt ARKs barnebokpris for ungdomsromanen «Katakombens hemmelighet».

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.