To av fem i Nord-Norge opplever problematisk bakrus

alkohol

Sommer er høytid for nordmenns alkoholinntak, og to av fem i Nord-Norge opplever redusert form dagen derpå viser en fersk undersøkelse. Blant de mellom 18 og 34 år svarer over halvparten at de opplever bakrus dagen etter å ha drukket alkohol.

Undersøkelsen som er gjort av analysebyrået YouGov for norske Zobrius Pharma viser at det nord-norske alkoholkonsumet gir konsekvenser også utover egen form dagen etter. Undersøkelsen avdekker at nesten hver fjerde i Nord-Norge også opplever at egen produktivitet reduseres dagen etter at de har drukket alkohol, og mer enn én av ti sier det er sannsynlig at de blir hjemme fra arbeid dagen derpå.

Les også:  Vil ha luft under vingene på grønn luftfart i Nordland

– Det er ingen tvil om at alkohol skaper utfordringer både for enkeltindivider og arbeidslivet. Det at såpass mange opplever at form og produktivitet reduseres kan være noe av grunnen til at alkoholkonsumet er større om sommeren enn resten av året, sier Steinar Ask Magnussen, administrerende direktør i Zobrius Pharma.

En bedre dagen derpå
Zobrius Pharma utvikler, produserer og markedsfører kosttilskudd innenfor en rekke områder. Ett av produktene er Zobrius After-Alcohol. Produktet skal bidra til å gi en bedre dag etter alkoholinntak. Produktet har en unik kombinasjon av naturlige planteekstrakter, som bidrar til å opprettholde væskebalanse og energinivå.

Les også:  Nytt styre i KS Nordland

– Vi opplever at etterspørselen etter produktet vårt øker, og særlig i sommermånedene. Vi er opptatt av at nordmenn skal kunne nyte et glass eller to når de koser seg, men også av moderasjon og ansvarlig konsum. Folk reagerer allikevel forskjellig på alkohol, og vi har utviklet produktet for å bidra til at flere skal kunne ha en mest mulig normal og problemfri dag dagen derpå, sier Magnussen.

Les også:  Episode nr. 100 for podcasten "Nordnorsk historie"

Undersøkelsen bekrefter at mange gjerne ønsker seg en løsning på bakrusproblemet. Mer enn hver tredje av de spurte svarer at de sannsynligvis ville brukt et kostholdstilskudd for å unngå bakrus. Også dette spørsmålet er det flest i den yngste gruppen som er positive til. Nesten halvparten i denne gruppen ville tatt et slikt produkt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.