TIME Magazine: Norsk barneprodukt kåret til en av verdens beste oppfinnelser

minimeis

Nylig lanserte TIME Magazine sin årlige kåring over verdens 100 beste oppfinnelser, og for første gang har et norsk produkt kommet med på den prestisjetunge listen.

Norskutviklede MiniMeis er en helt ny måte å bære små barn på skuldrene, med frie hender og trygge rammer. Produktet er skapt av tre norske fedre og har det siste året vokst med nettbaserte salg til 93 land over hele verden.

– Vi er utrolig stolte av at selveste TIME har valgt ut MiniMeis til listen over verdens beste oppfinnelser i 2019! Da de først kontaktet oss for noen måneder siden hadde vi aldri drømt om at vi skulle komme gjennom nåløyet. Dette er jo et produkt vi i sin tid laget for å kunne bære rundt på våre egne barn, og gi de verdens beste utkikksplass til nye opplevelser. At vi nå har havnet på listen til TIME er helt surrealistisk, sier Tarjei Johnson, daglig leder for MiniMeis.

Les også:  Krever helsehjelp til barnevernsofre

Bak utviklingen av Minimeis står de tre pappaene og gründerne Julius Winger, Marcus Martinuzzi og Tarjei Johnson. 

– Vårt mål med Minimeis er å gjøre det lett og gøy for foreldre å ta med barna sine ut på eventyr. Å vite at det gjennom 2019 har vært titusener av barnefamilier ute på små og store turer er helt fantastisk! Og denne MiniMeis-bølgen tar oss til stadig nye verdenshjørner, sier Johnson

I kåringen til TIME trekker de frem at slitne barn gjerne havner opp på foreldrenes skuldre, men at det okkuperer begge hender til å holde barnet fast. I tillegg er det krevende for skuldre og rygg om turen blir lang. MiniMeis har løst dette problemet med et sete og ryggstøtte for barnet som også fordeler vekten på en ergonomisk måte gjennom kroppen til den som bærer barnet.

Les også:  Krever helsehjelp til barnevernsofre

– Alle som har barn vet at det beste stedet de kan få sitte er på de trygge skuldrene til en forelder. Da kommer smilene frem og selv en tur til butikken blir til en morsom aktivitet. Dette var utgangspunktet for at vi i 2016 begynte å designe den første prototypen til MiniMeis. Det siste året har ting tatt helt av og vi har vært utsolgt for nye produkter flere ganger, forteller Johnson.

I 2018 solgte MiniMeis omtrent 7.000 Minimeis gjennom hele året og de fleste involverte hadde andre fulltidsjobber ved siden av. I 2019 har salget økt til 15.000 MiniMeis hver eneste måned og foregår primært over nett. Nå planlegger MiniMeis for økt volum og nye produkter i 2020.

Les også:  Krever helsehjelp til barnevernsofre

– Digitaliseringen har åpnet opp muligheter som kan ta et lokalt produkt ut til alle verdenshjørner om markedet er der. For vår del har særlig sosiale medier vært en kanal hvor glade barnefamilier har delt sine egne opplevelser. Alt fra vanlige foreldre som oss selv til kjente Hollywood profiler som Hillary Duff. Det er mange kulturelle forskjeller mellom verdens land, men det vi alle har til felles er ønsket om å skape gode minner sammen med våre barn, forklarer Johnson om den utrolige veksten.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.